Cale ferată mai rapidă între Buzău și Făurei

Cale ferată mai rapidă între Buzău și Făurei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a finalizat și emis rapoartele de evaluare a ofertelor depuse la procedurile de licitaţie publică pentru lucrări de întreținere pe secția de circulație Buzău - Făurei (firul II), în vederea ridicării restricțiilor de viteză și creșterea vitezei de circulație la 120 km/h, pentru trenurile de călători. Ofertele depuse de asocierea Wiebe Romania SRL - Swietelsky Construcții Feroviare SRL, pentru ambele loturi, au fost desemnate câștigătoare.

Între Buzău și Făurei, pe linia 702, cele mai rapide trenuri fac 38 de minute pe 40 de kilometri, în timp ce în anii '80-'90 făceau 27-28 de minute. Tronsonul este parte a liniei Buzău - Fetești, care în trecut era tranzitată de o mulțime de trenuri către Litoral, inclusiv internaționale. În prezent sunt 15 trenuri pe sens pe zi.

Ofertele financiare depuse de asocierea Wiebe Romania SRL - Swietelsky Construcții Feroviare SRL pentru cele două loturi au valoarea totală de 41.774.673,76 lei, fără TVA, contractele de achiziţie publică urmând a fi semnate de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Citit 1004 ori Ultima modificare Joi, 01 Iulie 2021 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.