30 de ani de parteneriat cu Republica Moldova

30 de ani de parteneriat cu Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Klaus Iohannis a fost prezent, vineri, 27 august 2021, la Chișinău, alături de președinții Poloniei și Ucrainei, la celebrarea a 30 de ani de la proclamația independenței Republicii Moldova față de Uniunea Sovietică.

Șeful statului a subliniat că România a fost primul stat care a recunoscut independența Moldovei în urmă cu trei decenii și a transmis că se află la Chișinău "pentru a reconfirma angajamentul ferm și amplu al României în sprijinul proceselor de reforme și de integrare europeană asumate de autoritățile din Republica Moldova". Iohannis i-a felicitat pe cetățenii Republicii Moldova "pentru maturitatea, responsabilitatea și spiritul democratic demonstrate" și a dat asigurări că "România rămâne și în viitor partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova".

Altfel, evenimentele dedicate împlinirii a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova au fost amânate, cu circa 100 de minute, din cauza condiţiilor meteo, care nu au permis delegaţiilor oficiale să aterizeze pe aeroportul din Chişinău, au anunţat organizatorii. Potrivit acestora, nici aeronava cu care s-a deplasat preşedintele Klaus Iohannis, nici cea a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu au putut ateriza la Chişinău la timp, din cauza ceţii.

Ulterior, Klaus Iohannis a participat la ceremonia depunerii de coroane la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi la manifestarea desfăşurată în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Pe 27 august 1991, Republica Moldova şi-a proclamat independenţa faţă de Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste.

Citit 730 ori Ultima modificare Vineri, 27 August 2021 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.