Finanțări prealocate în noul Program „Anghel Saligny”

Finanțări prealocate în noul Program „Anghel Saligny”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fiecare unitate administrativ-teritorială va avea prealocată finanţare minimă pentru cel puţin un proiect eligibil, în limita sumei prevăzute în normele metodologice de aplicare a ordonanței pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

"Pentru a evita creşterea disparităţilor şi pentru a asigura coeziunea teritorială, fiecare unitate administrativ-teritorială va avea prealocată finanţarea minimă pentru cel puţin un proiect eligibil, în limita sumei prevăzute în normele metodologice. Totodată, localităţile care accesează împreună fondurile disponibile prin acest program prin Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară vor putea beneficia de o finanţare sporită cu 10%", se precizează în comunicatul Ministerului Dezvoltării.

Odată aprobat proiectul de ordin, ministerul va pune la dispoziţia beneficiarilor platforma digitală investitii.mdlpa.ro. Astfel, derularea programului va fi total transparentă, întrucât UAT-urile şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi individuale pe platforma digitală, prin care vor fi gestionate proiectele finanţate prin Programul "Anghel Saligny".

Vor fi alocate cel puţin 140 milioane de lei pentru fiecare judeţ, patru milioane pentru fiecare comună şi șapte milioane de lei pentru fiecare oraş. De asemenea, pentru fiecare municipiu (în afară de reşedinţele de judeţ) vor fi alocate zece milioane de lei, iar pentru fiecare reşedinţă de judeţ 43 de milioane de lei. Totodată, fiecare sector din Bucureşti poate accesa fonduri în valoare totală de 35 milioane de lei pentru proiecte prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

Citit 1071 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.