Negocieri blocate pentru formarea noului guvern

Negocieri blocate pentru formarea noului guvern
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Președintele PNL, Florin Cîțu, nu renunță la varianta unui guvern minoritar PNL-UDMR și insistă pentru un armistițiu politic pe o perioadă de câteva luni. De partea cealaltă, premierul desemnat Nicolae Ciucă a primit undă verde de la Cotroceni, luni seară, pentru a negocia o majoritate stabilă atât cu USR, cât și cu PSD, susțin surse politice pentru HotNews.ro.

În acest moment, negocierile cu USR, PSD și UDMR sunt blocate pentru că președintele PNL insistă pe mandatul guvern minoritar PNL-UDMR, variantă respinsă atât de USR, cât și de PSD. Pentru a fi învestit un nou Executiv este nevoie de votul a 234 de parlamentari. PNL (134), UDMR (29) și minoritățile (18) au împreună 181 de voturi și ar mai avea nevoie de cel puțin 53 de voturi.

Florin Cîțu a declarat, marți dimineață, la sosirea în sediul PNL din Modrogan, că premierul desemnat Nicolae Ciucă rămâne la mandatul de a găsi susținere pentru un guvern minoritar. Întrebat dacă Ciucă a primit un mandat flexibil de la președintele Klaus Iohannis, liderul PNL a spus că "premierul desemnat poate să fie mandatat doar de PNL". "Avem mandat doar pentru un guvern minoritar. Să vedem pasul pe care îl fac PSD și USR. Vom discuta cu parlamentarii susținerea unui guvern minoritar", a mai spus Florin Cîțu. Până în prezent, Nicolae Ciucă a mers la discuțiile cu PSD și cu USR cu varianta unui guvern minoritar, însă acum lasă toate posibilitățile deschise, pentru că nu a reușit să obțină o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului.

Citit 749 ori Ultima modificare Marți, 26 Octombrie 2021 17:15

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.