Propunere: Relaxare a unor restricții, în preajma Zilei Naționale

Propunere: Relaxare a unor restricții, în preajma Zilei Naționale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Autoritățile au decis, vineri, mai multe măsuri de relaxare a unor restricții în România. Noua decizie luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) stabilește și condițiile în care se vor putea desfășura ceremoniile de 1 Decembrie, toate acestea urmând a fi adoptate prin Hotărâre de Guvern.

Astfel, pe lângă permiterea prezenței fizice la cursuri în școlile din localitățile cu incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori, indiferent de rata de vaccinare în rândul profesorilor, vor fi permise ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale, în București cu maximum 400 de persoane și în municipiile reședință de județ cu maximum 200 de persoane, doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală și cu purtarea măștii de protecție.

Totodată, la competițiile sportive, în spații închise sau deschise, va fi permisă participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă, iar la spectacole, concerte și festivaluri în aer liber va fi permisă participarea a maximum 1.000 de persoane, care să nu reprezinte mai mult de 30% din capacitatea maximă a spațiului, din nou doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Toate aceste evenimente sunt propuse a se desfășura în intervalul orar 5,00 - 21,00.

Reamintim că, în prezent, conform ultimei Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă, în România este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în intervalul orar 22,00 - 5,00, cu anumite excepții justificate și doar pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală, iar magazinele și localurile se închid la ora 21,00. Nunțile, botezurile și alte evenimente private sunt interzise.

Citit 4950 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.