Desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie , doar formală

Desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie , doar formală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) adoptat în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor reprezintă "o mascaradă", pentru că secţia specială este desfiinţată doar în mod formal, iar DNA primeşte o "lovitură gravă", luându-i-se o parte importantă a competenţelor, a declarat, vineri, fostul ministru al Justiţiei, deputatul USR Stelian Ion.

"Astăzi la Comisia juridică s-a dat o nouă lovitură luptei împotriva corupţiei prin faptul că a fost dat aviz favorabil pe proiectul de aşa-zisă desfiinţare a SIIJ, în realitate SIIJ nu se desfiinţează, se desfiinţează strict formal, atribuţiile îi sunt preluate de mai mulţi procurori, de un mecanism gândit de actuala coaliţie PSD-PNL-UDMR care, de fapt, preia toate defecţiunile, toate elementele nocive din trecut", a afirmat Stelian Ion, după şedinţa Comisiei juridice a Camerei.

El a mai spus că DNA-ului îi este dată o "gravă lovitură" prin faptul că i se preia o parte importantă a competenţei.

"DNA nu va mai putea să ancheteze, aşa cum ar fi firesc, pe viitor, magistraţi, nici procurori, nici judecători. Şi astăzi s-a decis că nici măcar judecătorii Curţii Constituţionale şi magistraţii asistenţi de la Înalta Curte şi Curtea Constituţională nu vor mai putea fi anchetaţi de DNA. Câtă vreme ceilalţi cetăţeni ai acestei ţări sunt supuşi regulilor generale şi sunt supuşi anchetelor DNA, atunci când e vorba de suspiciuni cu privire la fapte de corupţie, iată că o categorie specială de cetăţeni, care se formează acum, şi anume magistraţii şi judecătorii CCR, se sustrag acestei competenţe a DNA", a mai spus, Stelian Ion, adăugând că Guvernul doar se preface că desfiinţează SIIJ.

Citit 553 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 20:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.