Independență energetică și creșterea cheltuielilor pentru apărare

Independență energetică și creșterea cheltuielilor pentru apărare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, după ședința CSAT, două decizii strategice ale României: creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor pentru apărare și asigurarea independenței energetice, prin dezvoltarea energiei regenerabile și a energiei nucleare.

"Suntem cu toții indignați de atacul brutal al Rusiei împotriva unui stat suveran și independent și nu putem accepta ca harta Europei să fie redesenată prin violență. Deplângem pierderile de vieți omenești cauzate de un conflict militar fără sens, de neconceput în urmă cu doar câteva zile. Un lucru este însă evident: indiferent de deznodământul acțiunii militare, există deja un învingător - poporul ucrainean, care a devenit simbolul luptei pentru libertate, simbolul rezistenței împotriva unui invadator. Eroismul și curajul ucrainenilor inspiră și obligă", a precizat Klaus Iohannis. Acesta a arătat că agresiunea rusă a generat o reacție de unitate și solidaritate fără precedent a întregii lumi democratice, precum și coeziunea și capacitatea membrilor NATO de a reacționa împreună, de a rămâne fermi împotriva unui agresor care riscă să destabilizeze climatul de securitate global.

"Apartenența României la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană, dublată de Parteneriatul Strategic foarte solid cu Statele Unite ale Americii reprezintă fără îndoială cel mai mare câștig al nostru din ultimii 30 de ani. Țara noastră a fost implicată substanțial - și rămâne - în toate deciziile care s-au luat la nivel aliat în ultimele zile și acționează permanent pentru a oferi sprijin Ucrainei și cetățenilor săi care caută refugiu în țara noastră", a adăugat președintele României și a mulțumit tuturor românilor care sprijină eforturile autorităților pentru gestionarea situației refugiaților.

Citit 509 ori Ultima modificare Marți, 01 Martie 2022 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.