Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni

Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Centrul umanitar care este operaţionalizat pe teritoriul României pentru sprijinirea Ucrainei va juca un rol foarte important, fiind un demers pe termen mediu, a afirmat, joi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"România oferă ajutorul umanitar pentru Ucraina prin intermediul acestui centru. Pentru noi este important să avem posibilitatea să strângem toate resursele aici, cât mai aproape de Ucraina. Aceste resurse provin din toate statele membre, iar din hub vor fi direcţionate cât se poate de rapid către regiunile care au nevoie din Ucraina", a spus Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni, unde a fost primită de preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta din urmă a abordat problematica dependenţei Uniunii Europene de gazul rusesc, care trebuie să înceteze. Șeful statului a arătat că este nevoie de abordări pe termen scurt, mediu şi lung pentru aprovizionarea cu energie a spaţiului comunitar şi pentru ca preţurile să nu sufoce economia, fiind nevoie să se insiste pe surse energetice alternative. "(...) decizia este clară, trebuie să trecem spre independenţă energetică prin investiţii în regenerabile şi în sectorul nuclear civil", a adăugat Klaus Iohannis.

Citit 866 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2022 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.