PNL a revenit pe poziția a doua în intențiile de vot

PNL a revenit pe poziția a doua în intențiile de vot
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Datele furnizate de INSCOP în cel mai recent sondaj indică că PNL a întrecut AUR în intenția de vot a românilor, clasându-se pe locul al doilea, după PSD. Schimbarea vine, cel mai probabil, pe fondul aparițiilor dese ale președintelui Klaus Iohannis și ale premierului Nicolae Ciucă, dar și din cauză că partidul lui George Simion a fost acuzat în nenumărate rânduri de atitudini pro-ruse, a explicat Remus Ioan Ștefureac, reprezentantul Grupului de Gândire Strategică, pentru hotnews.ro.

PSD se află pe primul loc în sondajul INSCOP, cu 32%, față de 32,7% în februarie. Social-democrații sunt urmați la peste zece procente de PNL, cu 19,9%, care a înregistrat o creștere față de luna februarie 2022, când avea 16,6%. Pe următoarele două locuri se află AUR, cu 18,9%, față de 22,4% în februarie, iar apoi USR, care se menține în jurul pragului de 10-11%.

În ceea ce privește modul în care războiul din Ucraina va afecta intenția de vot a românilor, acest lucru va fi decis de modul în care partidele aflate la guvernare vor gestiona situația, dar și de poziționarea acestora în raport cu agresiunile Rusiei.

Citit 914 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2022 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.