Cifre ridicate de infectare, în orașele mari din țară

Cifre ridicate de infectare, în orașele mari din țară
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a atras atenţia, miercuri, asupra faptului că s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, iar aproape jumătate dintre acestea sunt în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

"Se respectă, dacă vreţi, ceea ce s-a întâmplat şi în perioadele anterioare. Oraşele cele mai mari, cu activitate intensă, cu interacţiuni multiple, dau cele mai mari cifre în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi. Creşterea care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenţie. Ministerul Sănătăţii a păstrat toate instrumentele care ţin de el în ceea ce priveşte diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienţi. Există aceeaşi capacitate operaţională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în ţara noastră", a declarat Rafila, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a pledat pentru respectarea măsurilor de protecţie individuală: purtarea măştii sanitare, mai ales în mijloacele de transport în comun şi în spaţiile închise, evitarea aglomeraţiei şi igiena individuală, și a menționat că vaccinarea va trece, în viitor, la medicii de familie.

Citit 1567 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2022 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.