Lucrări de decolmatare, în ritm alert, în Delta Dunării

Lucrări de decolmatare, în ritm alert, în Delta Dunării
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Lucrările de decolmatare a Deltei Dunării începute anul trecut sunt realizate în proporţie de circa 50%, iar acum ritmul lor este alert, a declarat guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Gabriel Marinov, în timp ce pescarii susţin că peştele este tot mai puţin, din cauza lipsei acestor lucrări.

Lucrările de decolmatare au fost solicitate în repetate rânduri, atât de operatorii turistici care s-au plâns că nu pot intra cu navele pe traseele turistice, cât şi de pescari, care au susţinut că din cauza lipsei acestor lucrări resursa piscicolă scade.

Situaţia se acutizează în timpul prohibiţiei generale, atunci când persoanele din Delta Dunării ale căror venituri depind exclusiv de capturi pot prinde doar câteva specii de peşte, cea mai valoroasă fiind scrumbia, ce migrează pentru reproducere din Marea Neagră în Dunăre.

Administraţia RBDD a lansat, începând cu luna noiembrie a anului 2020, trei proiecte de decolmatare care vizează facilitarea accesului ambarcaţiunilor pe canale cu o lungime totală de circa 150 de kilometri, în parteneriat cu Institutul Naţional Delta Dunării şi Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, finanţate prin POIM.

Citit 613 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2022 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.