Președintele Iohannis crede că problema inflației este una globală

Președintele Iohannis crede că problema inflației este una globală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, cu ocazia unei vizite la Spitalul Clinic Colentina, cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical, că inflaţia este ”doar un factor” şi are încredere că Guvernul a luat şi va lua în continuare ”măsurile care se impun”, menţionând că problema nu este doar românească, ci una globală.
El a spus că inflaţia, situaţia economică dificilă, preţurile la energie nu au apărut fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu şi-a făcut treaba, ci din cauza războiului. "Guvernul, Parlamentul, politicienii - la modul general - îşi fac treaba şi în multe situaţii se găsesc anumite soluţii, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, asupra Parlamentului sau asupra clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanşat acest război împotriva Ucrainei", a adăugat Iohannis.
În acest context, președintele Iohannis i-a dat o replică lui Mugur Isărescu, după ce guvernatorul Băncii Naționale i-a îndemnat pe români ”să bea ceai de tei” pentru a tempera agitația din jurul discuției creșterii prețurilor și a inflației. ”Probabil că sunt mai mulți tei acolo și se bea mai mult”, a transmis președintele.
Cu aceeași ocazie, Klaus Iohannis a afirmat că revizuirea Constituției ar trebui să răspundă la întrebarea dacă președintele României trebuie ales de popor, cu „multe puteri”, sau este de preferat un președinte ales de parlament, cu o poziție mai degrabă protocolară. Șeful statului a apreciat că este nevoie de o „modernizare” a Constituției, în condițiile în care „trebuie să lămurim” o serie de aspecte, precum alegerile anticipate sau puterile și modul în care este ales președintele țării. „Vrem președinte ales de popor cu puteri multe sau vrem președinte ales de Parlament care are o poziție mai degrabă protocolară? Sunt argumente pro și contra pentru ambele”, a spus Klaus Iohannis, răspunzând la o întrebare a ziariștilor.
Un alt aspect care trebuie lămurit în cadrul procesului de revizuire a legii fundamentale este legat de alegerile anticipate, care nici măcar „nu există în Constituție”. Trebuie lămurit cum, când și cine dizolvă Parlamentul și ce înseamnă alegeri anticipate, a subliniat președintele. Acesta a admis că „discuția este una foarte complicată” și „va duce la foarte multă învolburare în spațiul public, dacă nu este abordată corespunzător” și a menţionat că acest subiect "nu se va tranşa prin media sau la televizor şi nici măcar prin reţelele sociale", ci "prin discuţii politice aprofundate între formaţiunile care îi reprezintă pe români în Parlament".

Citit 485 ori Ultima modificare Joi, 12 Mai 2022 17:17

2 comentarii

 • postat de BANII......
  Joi, 12 Mai 2022 21:27
  89.39.81.***
  bine vi-a venit nenorocitul de putin sa gasiti vinovatul pe neputinta, coruptia si smecheria globala ce baga omenirea in recesiune de multi ani .clima pe pamint se duce de ripa, si ce daca. taiem paduri, defrisam tot. acolo sint bani. putin e o persoana ce ar trebui sa nu conduca un stat cu puteri nucleare. E devastat de ginduri de marire. asta e clar. in schimb omenirea era intr-o criza fundamentala si inainte de razboi. acum s-a gasit vinovatul.....,vinovati sint muuuultii imbogatiti din industria de armament, de distrugere a resurselor pamintului, de a face cu orice chip BANI....
  0
  2
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Joi, 12 Mai 2022 21:06
  5.13.195.***
  ...Presedintele Iohannis crede cu aceeasi dezinvoltura ( ca sa nu o numesc altfel ) ca golful este un sport accesibil tuturor romanilor, si ca vacantele cat mai dese reprezinta cheia marilor succese politice ale domniei sale...Ce cred altii...putin ii pasa.
  0
  2
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro