Aniversarea liberalismului românesc. „Vremea luptelor politice interne în PNL a trecut”

Aniversarea liberalismului românesc. „Vremea luptelor politice interne în PNL a trecut”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vremea luptelor politice interne în PNL a trecut, susţinând că partidul a făcut schimbările necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere şansa unui succes electoral în 2024.

"Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere şansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, şi astfel suntem în situaţia pe care foarte mulţi şi-au dorit-o ca preşedintele PNL să fie premierul Guvernului României. Acum, prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm şi să luăm cele mai bune măsuri în sprijinul populaţiei", a spus şeful statului, la evenimentul organizat la Vila "Florica", cu prilejul aniversării a 147 de ani de la înfiinţarea PNL.

El a amintit că, de la preluarea primului mandat de preşedinte, în 2014, drumul său s-a despărţit de PNL, dar a rămas "mereu alături de partid".

Potrivit şefului statului, destinul României moderne este strâns legat de destinul PNL, de "curajul şi înţelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societăţii româneşti". "Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile şi să aducem la aceeaşi masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor. Acest lucru nu înseamnă, însă, nici pe departe renunţarea la principiile liberalismului. Dimpotrivă, premisele pe care tocmai le-am menţionat ne conduc într-o singură direcţie: România are acum şansa demarării unor schimbări cu impact pe termen lung, iar voi, liberalii, aveţi responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme care vor avea ca efect modernizarea şi consolidarea statului", a evidenţiat Klaus Iohannis.

Citit 489 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.