Ministrul Agriculturii ne asigură că "o să avem pâine"

Ministrul Agriculturii ne asigură că "o să avem pâine"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Recoltatul grâului s-a încheiat în România, întreaga producţie este înmagazinată, iar cantitatea obţinută va asigura necesarul de consum al ţării, dar şi disponibilităţi pentru export, a declarat pentru Agerpres ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

"Cu siguranţă o să avem pâine, pentru că avem producţia sub cheie. Am încheiat recoltatul grâului în România, ca urmare a acţiunii concrete şi a efortului pe care l-au făcut fermierii în ţară. Acum întreaga producţie este înmagazinată, iar cantitatea pe care o avem asigură pe de o parte necesarul de consum al ţării, iar pe de altă parte avem şi disponibilităţi pentru export. Într-un cuvânt avem pâine şi nu sunt motive de îngrijorare din acest punct de vedere", a susţinut ministrul Agriculturii.

Cu toate acestea, şeful MADR nu a dorit să anunţe care este producţia de grâu obţinută în acest an, motivând că ar putea influenţa piaţa, având în vedere situaţia specială din Ucraina şi din bazinul Mării Negre.

În ceea ce priveşte calitatea grâului din acest an, Petre Daea a precizat că "grosso modo este un grâu bun", adăugând că în anii secetoşi, de regulă, indicii de calitate sunt mai ridicaţi.

Altfel, potrivit celor mai recente date transmise de MADR, seceta pedologică a afectat până în prezent o suprafaţă totală de 160.670 de hectare, în 24 judeţe, centralizarea vizând culturile la care s-a încheiat recoltatul, respectiv, grâu, orz, orzoaică şi triticale.

Citit 658 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.