Furnizorii de energie vor emite facturi pe două-trei luni

Furnizorii de energie vor emite facturi pe două-trei luni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Facturile la energie şi gaze vor veni cu întârziere, iar oamenii vor trebui să plătească o dată consumul pe două-trei luni, a afirmat, marţi, Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI). El a arătat că furnizorii de energie nu au avut timp să modifice softurile de emitere a facturilor. Mai exact, OUG 119/2022 a fost adoptată pe 1 septembrie, cu aplicabilitate din aceeaşi zi. Chisăliţă a amintit că la fel s-a întâmplat şi în toamna anului trecut, când legislaţia a fost modificată peste noapte. Atunci, unii furnizori au decis să factureze în continuare şi să-şi adapteze softul din mers, dar au fost amendaţi că nu au aplicat din prima noua legislaţie.

"Ei au zis trimitem facturile pe vechile softuri şi în momentul în care softul va fi finalizat vom trimite regularizări. Atunci au fost acuzaţi că nu respectă legea şi că sunt hoţi", a arătat reprezentantul AEI.

Din păcate, cei care suferă sunt consumatorii finali, care vor trebui să plătească dintr-odată facturi mari pentru două-trei luni. "Cel mai probabil, vorbim de toţi clienţii, de milioane de persoane. Furnizorii nu sunt obligaţi să eşaloneze aceste plăţi", a adăugat specialistul AEI.

Citit 1390 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2022 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.