Lansarea oficială a Programului de Tranziție Justă

Lansarea oficială a Programului de Tranziție Justă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) organizează astăzi (joi, 15 decembrie) o conferinţă de presă pentru a marca lansarea Programului "Tranziţie Justă 2021-2027". La eveniment va participa ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, alături de reprezentanţi ai administraţiei publice locale - preşedinții Consiliilor Judeţene din Prahova, Galaţi, Dolj, Gorj, Hunedoara şi Mureş.

MIPE a primit aprobarea oficială din partea Comisiei Europene pentru Programul "Tranziţia Justă", aferent perioadei de programare 2021-2027, iar programul beneficiază de o alocare bugetară totală de 2,53 miliarde euro. Această finanțare va răspunde nevoilor de investiţii definite de planurile teritoriale pentru o tranziţie justă elaborate pentru cele șase județe identificate în Raportul de ţară aferent anului 2020, ca fiind cele mai afectate de procesul de tranziţie la neutralitatea climatică până în 2050.

În cadrul conferinţei de joi urmează a fi prezentate informaţii detaliate despre indicatorii asumaţi şi investiţiile susţinute prin intermediul acestui program la nivelul fiecărui judeţ.

Citit 760 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2022 11:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.