Premierul face apel la marii contribuabili să-şi plătească datoriile

Premierul face apel la marii contribuabili să-şi plătească datoriile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, că deficitul de colectare din primele trei luni ale anului este cauzat de faptul că marii contribuabili nu și-au plătit datoriile și a făcut un apel la aceștia să plătească și la instituțiile de colectare să se ocupe de colectarea acestor sume.

"La nivelul guvernului, am luat decizia - discutată și în coaliție - să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care la finalul primului trimestru am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili. Fac apel public către marii contribuabili să își plătească datoriile către stat și în același timp dau o sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să-și îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri", a declarat premierul, în deschiderea ședinței de Guvern.

"Sunt elemente pe care le-am discutat cu domnul ministru Câciu, cu șeful ANAF, Heiuș, cu șeful de la marii contribuabili, Mișa, cu șeful de la Vamă, Mihei. Toți acești conducători de instituții trebuie să înțeleagă că este nevoie de o coordonare foarte bună între instituții, dar în același timp și de o coordonare și de un dialog cu cei care lucrează în mod nemijlocit. Este o problemă a noastră, a Guvernului, pe care o rezolvăm", a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că Guvernul va prezenta săptămâna viitoare măsuri fiscale care să eficientizeze cheltuirea banilor publici, însă a precizat că nu vor fi "măsuri de austeritate", nu vor afecta investițiile și, de asemenea, nu vor fi introduse taxe și impozite noi.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a subliniat că nu există nicio "gaură" la buget, ci este vorba de o eficientizare a cheltuielilor publice, care să creeze spațiu fiscal pentru a veni cu măsuri de sprijin pentru populație și economie. "Un tip de cheltuieli pe care îl avem în vedere este acela de a încerca să introducem lanțurile scurte de aprovizionare pe ceea ce înseamnă cheltuielile pe produse agroalimentare. (...) Vor fi câteva elemente în măsurile pe care le-am pregătit care să ducă la internalizarea consumului în sensul sprijinirii diminuării deficitului de balanță comercială. (...) Cred că cel mai important lucru este să vedem unde se pot face flexibilizări de cheltuieli, iar pe spațiul fiscal creat să se poată veni cu măsuri de sprijin", a declarat Câciu.

Citit 548 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2023 19:09

2 comentarii

  • Joi, 20 Aprilie 2023 22:57
    95.76.59.***
    Doar la persoane fizice se face poprire din trei in trei ani sau imediat dupavotare. Niciodata in anul in care sunt alegeri.
    Votati buni cetateni pe cei care va promit de 30 de ani bunastarea. A lor. Nu a voastra, fierbintilor.
    Voi sunteti executati de camatarii bancari comerciali, sau populari n
    0
    0
  • postat de marr
    Joi, 20 Aprilie 2023 20:52
    86.124.202.***
    " Premierul face apel " ....
    Daca ai ajuns TU stat Roman , sa te rogi de marile firme/contribuabili ...e Naspa de tot . Cand e vorba de omul simplu , imediat Poprire-Pe-Cont Bancar !
    Sa inteleg ca functionarii nu isi fac treaba ptr ca Sunt pe mana/platiti sa inchida ochii ?
    Sau , sunt sub Biciu
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.