Ministerul Economiei explică „disputa” de la Șantierul din Mangalia

Ministerul Economiei explică „disputa” de la Șantierul din Mangalia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Radu Oprea a declarat despre retragerea Damen de la Şantierul Mangalia că el nu poate spune că este un litigiu, ci o dispută şi a anunţat că a identificat în lege o perioadă tranzitorie care permite partenerului olandez să îşi exercite toate prerogativele în conformitate cu contractul. 

Radu Oprea a afirmat că a existat un grup de lucru interministerial, la nivelul secretariatului general, premierul cerând acest lucru. ”Exista o excepţie la legea guvernanţei corporative care permitea Damen să aibă managementul şantierului după ce au cedat statului român 2% din acţiuni, statul român fiind 51% acţionar astăzi. Prin PNRR, a trebuit modificată această lege şi în forma actuală, în Legea 187, această excepţie a fost pierdută”, a spus el, citat de G4Media, menționând că a fost trimisă corespondenţă către Comisia Europeană.

Ministrul a mai spus că perioada tranzitorie poate dura trei ani şi jumătate, pe mandatul actualului Consiliu de Supraveghere şi al reprezentanţilor din AGA. ”Vom fi în contact, vom răspunde în timp util partenerului olandez astfel încât obiectivul nostru, locurile de muncă de la Damen, din Şantierul de la Mangalia şi al celor care lucrează, contractori, subcontractori, să fie nişte locuri de muncă sigure. Acesta este obiectivul nostru”, a completat Oprea.

Damen a anunţat, în urmă cu o săptămână, că a fost anulat cadrul legal de funcţionare a asocierii dintre companie şi statul român privind Şantierul Mangalia. Ulterior, compania a anunţat că, după retragerea de la Mangalia, nu a fost contactată de nicio autoritate în legătură cu această situaţie şi a transmis că va rămâne în România şi îşi va continua activitatea la Galaţi.

Citit 712 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2023 20:07

1 comentariu

  • postat de Partener serios la Mangalia
    Luni, 14 August 2023 21:22
    104.243.214.***
    Ministerul Economiei , impreuna cu specialistii , ANCONAV , etc..trebuie sa faca tot posibilul si sa gaseasca un partener serios si puternic la Santierul de la Mangalia, pe marimea acestui obiectiv !!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.