Referendum 2012: Peste 300 de persoane decedate, descoperite pe listele electorale din judeţul Buzău

Referendum 2012: Peste 300 de persoane decedate, descoperite pe listele electorale din judeţul Buzău
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 300 de persoane decedate, dar şi oameni cu cărţile de identitate expirate au fost descoperite pe listele electorale de la referendum din judeţul Buzău.

Potrivit subprefectului judeţului Buzău, Vasile Alecu, toate administraţiile locale au făcut raportări privind situaţia din listele electorale permanente, după verificarea cerută de Guvern. În urma centralizării datelor s-au descoperit nereguli în cazul a 1.300 de persoane, fiind vorba despre oameni decedaţi, cu acte de identitate expirate sau care nu au drept de vot.

"Până astăzi, la nivel de judeţ avem 1.333 de cazuri de persoane care şi-au pierdut dreptul de a vota după datele raportate de comisiile locale. Dintre acestea, 325 se referă la prima poziţie din memorandum şi anume persoane decedate care încă mai sunt trecute în listele electorale. Din cele 1.333 de cazuri, astăzi am aflat că există 505 cazuri care se referă la acte de identitate expirate. Avem până acum cazuri de acest fel în localităţile Vintilă Vodă, Puieşti, Berca, Smeeni şi chiar Buzău, dar şi în alte localităţi. Oricum, suntem într-o fază preliminară de strângere a datelor, la final vom vedea exact care este situaţia şi vom putea spune precis cum stau lucrurile", a declarat subprefectul de Buzău, Vasile Alecu.

Citit 986 ori Ultima modificare Miercuri, 15 August 2012 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.