Peste 110 persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice

Peste 110 persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii au descoperit într-o săptămână 130 de infracţiuni economice, pentru care sunt cercetate 115 persoane, cele mai multe pentru evaziune fiscală, înşelăciuni în relaţiile comerciale, fals în înscrisuri şi delapidare.

Dintre cele 130 de infracţiuni depistate de poliţiştii de la investigarea fraudelor în ultima săptămână, cele mai multe au fost de evaziune fiscală (38), înşelăciuni în relaţiile comerciale (18), fals în înscrisuri (23) şi delapidare (13), se arată într-un comunicat de presă de duminică al Poliţiei Române.

Alte infracţiuni constatate de poliţişti au vizat fapte de abuz în serviciu (6) şi neglijenţă în serviciu (3), precum şi încălcări ale prevederilor Codului vamal, Codului fiscal (câte 4) şi Legii privind mărcile şi indicaţiile geografice (7).

Pentru cele 130 de infracţiuni economice sunt cercetate 115 persoane, dintre care 16 au fost reţinute sau arestate preventiv. De asemenea, 14 persoane sunt cercetate în 10 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Citit 631 ori Ultima modificare Duminică, 18 Noiembrie 2012 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.