Escrocherii prin telefon: Sucevean înşelat cu 8.000 lei de o persoană care a pretins că este ginerele său internat în spital

Escrocherii prin telefon: Sucevean înşelat cu 8.000 lei de o persoană care a pretins că este ginerele său internat în spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un sucevean a fost înşelat cu 8.000 de lei de o persoană care a pretins că este ginerele său şi are nevoie de bani, după ce ar fi provocat un accident în urma căruia a rănit o femeie, iar el a fost internat în spital, acesta fiind al doilea caz într-o săptămână. Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, un bărbat în vârstă de 50 de ani din oraşul Salcea a sesizat, sâmbătă, Poliţia, că a fost înşelat de o persoană necunoscută, care l-a contactat telefonic.

În urma cercetărilor s-a stabilit că sâmbătă dimineaţă, bărbatul a fost contactat pe telefonul fix de o persoană care s-a recomandat a fi ginerele său. Acesta i-a spus că a avut un accident şi se află internat în spital la secţia chirurgie şi că a accidentat o femeie pe o trecere de pietoni, după care i-a spus că îi dă la telefon un avocat, care i-a comunicat că trebuie să trimită 8.000 de lei, pentru ca familia femeii accidentate pe trecerea de pietoni să nu depună plângere.

Bărbatul a mers la o agenţie bancară din Suceava unde a depus suma de 8.000 lei pe un nume indicat. Ulterior, mergând la domiciliul ginerelui său, a constatat că acesta nu a fost implicat în niciun accident şi dormea acasă.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Aceeaşi metodă a fost aplicată şi pentru înşelarea unei femei din satul Holda

Femeia a sesizat, miercuri, că a fost înşelată cu peste 8.000 de lei de un bărbat care, pretinzând că este avocat, a sunat-o şi i-a spus că îl reprezintă pe fiul ei, care ar fi avut un accident de circulaţie, convingând-o astfel pe aceasta să trimită 8.301 lei pe numele unei persoane indicate.

După ce a trimis banii, femeia a luat legătura cu fiul ei care i-a spus că nu a avut nici un accident.

Citit 1323 ori Ultima modificare Duminică, 13 Ianuarie 2013 12:54

1 comentariu

 • postat de abc
  Vineri, 19 Septembrie 2014 12:38
  5.13.198.***
  Si eu am fost sunat pe telefonul fix. Era una care plangea si zicea „tata , tata am avut un accident”. E nasol ca escrocheria asta mai merge inca, din pacate la persoante slab informate, de la tara..etc. Ca si aia cu masini de cusut germane (veche de prin anii 90, care revine la rastimpuri).
  Daca va uitati la anunturi pe tocmai punct ro sunt unii care cauta sa cumpere carti de telefon. Pt ce le-or folosi oare?
  Informati-va rudele, apropiatii, pare greu de crezut, dar mereu se gaseste civeva care sa cada in plasa.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.