Fermierii gălăţeni PROTESTEAZĂ la Palatul Parlamentului

Fermierii gălăţeni PROTESTEAZĂ la Palatul Parlamentului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fermieri gălăţeni sunt, chiar în aceste clipe, la Bucureşti, la manifestaţia din faţa Palatului Parlamentului. Acolo, circa 4.000 de crescători de oi, capre şi bovine, dar şi cultivatori de cereale, protestează împotriva lipsei de sprijin din partea statului. Ce anume îi nemulţumeşte, mai cu seamă, pe fermierii gălăţeni, ne-a spus inginerul zootehnist Gabriel Serea din cadrul Asociaţiei Crescătorilor de Caprine şi Ovine (ACCO) Covurlui.

„Nemulţumirile sunt legate, în primul rând, de întârzierea la plata subvenţiilor şi de cuantumul acestora. Avem ajutoarele naţionale tranzitorii şi spijinul cuplat, dar, pe an ce trece, aceeaşi sumă de bani se împarte la tot mai mulţi crescători. În acest an, se pare că vom avea un sprijin, per animal, de numai circa 48 de lei. Apoi, este problema numărului mic de câini pe care ni se permite să îl ţinem, la stâni, prin prevederile legii păşunatului şi vânătorii. Ni s-a promis că aceste probleme se vor rezolva şi nu s-a făcut nimic în acest sens. Apoi, mai e şi problema lipsei de acces a producătorului, la supermarketului. Numai de la asociaţia noastră au plecat câteva zeci de reprezentanți”, a precizat Gabriel Serea.  

Prezenţă numeroasă la protest au avut şi tulcenii.

„De la noi, au fost 12 autocare. Cam 500 de oameni, să spunem. Au vorbit ministrul Agriculturii şi preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, Nini Săpunaru. Ni s-a promis deblocarea subvenţiilor şi, de asemenea, ni s-a spus că se lucrează la o lege de stopare a vânzării terenurilor către străini. Vom vedea şi ce se va întâmpla şi cu legea vânătorii, în continuare”, a precizat Paul Petcu, administrator de fermă din Tulcea, zona Măcin.

Citit 2485 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.