Difuzorii de presă au protestat ieri în Capitală

Difuzorii de presă au protestat ieri în Capitală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Patronatul Difuzorilor de Presă (PDP) a protestat, ieri, în Capitală, împotriva atitudinii primarului sectorului 4, Daniel Băluţă, pe care o consideră abuzivă. Edilul nu a înnoit avizele de funcţionare de care punctele de difuzare a presei situate pe domeniul public au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea în mod legal. Iar în lipsa avizelor de funcţionare, primăria de sector ar putea decide în orice moment îndepărtatea punctelor de vânzare a presei.

„Fără puncte de vânzare de presă amplasate pe domeniul public, așa cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată, va fi restrâns dreptul constituțional la informare, iar presa scrisă din România își va înceta existența, exact în anul Centenarului Marii Uniri!”, atenţionează PDP, într-un comunicat de presă.

Organizaţia difuzorilor apreciază că cele circa 3.000 de puncte de vânzare a presei din ţară “susţin un domeniu în care îşi desfăşoară activitatea zeci de mii de oameni”. Doar prin închiderea chioşcurilor de presă din Bucureşti ar rămâne fără loc de muncă aproximativ 1.500 oameni, iar presa scrisă ar suferi pierderi serioase, din cauză că ar ajunge mult mai greu la cititori. Or, în situaţia în care deja cele mai multe dintre societăţile care administrează ziare naţionale sunt în insolvenţă, daunele aduse presei româneşti, în general, prin înlăturarea punctelor de difuzare de pe domeniul public, ar putea fi mai mari decât ne-am gândit până acum.

Citit 1650 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2017 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.