Cu familia la alegeri! Fratele alături de frate votează
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Cu familia la alegeri! Fratele alături de frate votează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Politica e treabă serioasă, iar la un vot pe care ai ocazia să-l dai doar o dată la fiecare patru ani trebuie să te gândeşti bărbăteşte! În plus, e lucru ştiut: patru oameni pot alege mai bine decât unul singur. Aşa că fraţii Zlate din Şiviţa s-au întâlnit de dimineaţă, au înhămat calul şi au ajuns, cu căruţa, la secţia 414 din sat, cu puţin după ora 10.00. Bidiviu alb, cu ham roşu, ca la zile mari! Au fiecare familia lui, dar la vot vin tot împreună, de multă vreme. I-a însoţit acum şi fiul lui Victor Zlate, Constantin, în vârstă de 50 de ani.

„Votăm cu toţii, ori de câte ori sunt alegeri. Pentru ce? Câteodată parcă nici nu mai ştim. Votăm ca să fie mai bine, deşi din pensia de 900 de lei pe care o iau după mai mult de 47 de ani de muncă, nu ştiu cum ar mai putea fi. De la 14 ani tot muncesc, de când am terminat clasa a VIII-a. Am o fată, care s-a căsătorit cu un băiat tot de aici şi au plecat în străinătate. Aici n-ai ce să mai munceşti… Nu-i bine aşa, că ne vedem rar. Poate ne fac şi nouă pensii mai mari, poate se repară sistemul de irigaţii, poate!” ne spune Vasile, în vârstă de 58 de ani, cel mai tânăr dintre fraţii Zlate.

 „Noi votăm, dar să vedem şi ce va fi. Acum toţi promit, dar oare or să şi facă? Noi ca noi, o ducem greu. N-am făcut aproape nimic pe câmp, dar impozite plătim, că aşa cere legea. Dar pentru un copil, cum să dai o alocaţie de 40 de lei şi să te aştepţi să aibă viitor? Ar trebui să se schimbe multe lucruri aici şi sperăm”, ne spune Ionel Zlate, în vârstă de 70 de ani. „Ei, uite, eu am venit cu băiatul meu care a lucrat în şantier şi s-a accidentat. Are 50 de ani şi n-o să mai găsească serviciu cum a avut. Eu sunt pensionar, cu 700 de lei pe lună… Vă daţi seama ce viaţă avem. Zicem şi noi acum că am votat pentru zile mai bune”, ne este de părere Victor Zlate.

La pas, căruţa cu cal alb îi duce pe cei trei fraţi, alături de fiul Constantin, înapoi spre casă. Au încercat să schimbe ceva, aşa cum au crezut. Acum nu mai depinde de ei. Se întorc la viaţa care îi mână, la fiecare scrutin, spre cabina de vot, de unde ar vrea să schimbe ceva în bine.

Citeşte mai multe ştiri despre alegerile parlamentare de la Galaţi în secţiunea specială alocată evenimentului http://www.viata-libera.ro/alegeri-parlamentare-2012.

Citit 8004 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2012 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.