Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Sâmbătă, 12 iunie, cu ocazia evenimentului "Noaptea albă a muzeelor", la Muzeul de Artă Vizuală vom avea parte de "o experiență postmodernă": proiecție de film pe fațada muzeului și dans contemporan cu Alexia Baltag. Coregrafa nu a putut fi prezentă și la vernisajul uimitoarei expoziții "Baroc-Futurism", din 19 mai, iar filmul surprinde "cele mai uimitoare momente" de creație, secretele muncii de un an la acest proiect curajos inițiat de designerul Iuliana Șerbenco, graficiana Ana Maia Cocoș şi medicul Cornel Gingărașu, artist fotograf.

Curatorul expoziției este plasticianul Gheorghe Miron. Un an de gânduri, spații neconvenționale pentru fotografierea modelelor, o mulțime de colaboratori entuziaști. Nebunaticul futurism din primul deceniu al secolului al XX-lea, care însemna mișcare și nega muzeele clasice, se întâlnește, neașteptat, cu echilibratul baroc din secolul al XVII-lea, ca o pereche de îndrăgostiți bine sudată tocmai de sentimentele contradictorii și diferențele izbitoare. Un elegant colaj fotografic dinamizat cu grafisme violente - pictură digitală. 37 lucrări într-un adevărat "performance", spunea Miron. Din echipă au făcut parte entuziaști precum modelele Roxana Bîlea și Victor Ioan Suciu, Georgiana Diaconescu, cu muzică și modeling, Isabel Neagu, pentru make-up, cu partea video Florin Ady și fotograful de artă și spirit Adrian Mociulschi.

Citit 566 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iunie 2021 01:04

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro