Programul zilei a cincea a Festivalului internaţional Gulliver

Programul zilei a cincea a Festivalului internaţional Gulliver
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver", cu desfăşurare între 14 şi 19 mai - 30 de spectacole, continuă astăzi cu spectacole ale artiştilor din Constanţa, Bucureşti, Republica Moldova şi Portugalia.

De la ora 10,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", vedem spectacolul după celebrul basm "Prinţesa şi broscoiul", după Fraţii Grimm (50 de minute, pentru copii de peste patru ani), montat de Teatrul pentru copii şi tineret "Căluţul de mare" din Constanţa. Păpuşi supradimensionate, care cântă şi dansează, decoruri viu colorate şi morala poveştii: nu oricine e frumos, dar obraznic, merită să fie prinţ, iar cineva urât, care dă dovadă de bunătate, poate fi îndrăgit.

La ora 11,30, în Sala Studio a Teatrului Dramatic, este programată piesa "ETC..." (45 de minute, pentru copii de peste şase ani), spectacol al Companiei "S. A. Marionetas - Teatro & Bonecos", din Portugalia. "Povestioare din viaţa de zi cu zi", "rezultatul mai multor ani de creaţie în arta păpuşăriei", "mişcările şi sunetele iau locul cuvintelor", "pisicile cântă, mingea se mişcă singură etc". Un spectacol călătorit prin foarte multe festivaluri!

De la ora 13,30, în Sala Mare, avem spectacolul "Cusut… cu aţă albă", după iubitul povestitor Hans Christian Andersen (o oră, pentru copii de peste 10 ani), al Teatrului Municipal de Păpuşi "Guguţă" Chişinău, Republica Moldova - teatru cu specific naţional, promotor al tradiţiilor şi valorilor culturale naţionale. Este vorba despre cunoscuta poveste cu mult înţeles "Hainele cele noi ale împăratului".

La ora 18,00, la Sala Studio, va avea loc spectacolul "La un metru de tine", de Andrea Buzzetti (30 de minute, pentru public de 3-6 ani), cu Teatrul "Ion Creangă" Bucureşti. Spectacol fără cuvinte, cu o specială "poezie a mişcării".

De la ora 19,30, în Sala Mare, putem urmări spectacolul pentru tineri şi adulţi "Fluturii sunt liberi" (1oră şi 55 de minute), cu trupa Teatrului pentru copii şi adolescenţi "Excelsior" Bucureşti. Celebra piesă, comedie romantică, a lui Leonard Gershe, ecranizată cu mare succes în ´72, cu Goldie Hawn în rolul principal, film nominalizat la Oscar. P scenă se va afla Catrinel Dumitrescu.

În Grădina Publică, cu intrare gratuită, de la ora 18,00, se va desfăşura spectacolul "Cenuşăreasa" (45 de minute, pentru copii de peste trei ani), celebrul basm, montat acum de Compania de Teatru de Animaţie şi Evenimente "Mag" Bucureşti.

În intervalul orar 18,00 – 20,00, în Grădină, se desfăşoară ateliere de creaţie: lupte cu spada, cu aceeaşi trupă a companiei "Mag", un atelier handmade de avioane, cu Ana Dascălu, şi un atelier de mânuit păpuşi-marionete, cu compania "Sosonuţi" Arad.

Citit 770 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.