Gala de premiere a Festivalului Internaţional Gulliver

Gala de premiere a Festivalului Internaţional Gulliver
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver" se încheie în această seară, după aproape 30 de spectacole. A fost o participare de peste hotare mai bogată ca niciodată, cu stiluri diferite - de la marionete la păpuşi clasice sau actori, cu vorbe sau prin gesturi, one man şi one women show, cu miraculos, inedit, muzică, ritm şi culoare. Cu poveşti clasice şi altele nou-nouţe, spectacole pentru absolut toate vârstele, de la cele pentru publicul matur la adolescenţi şi copii.

Ultimul spectacol din concurs va avea loc astăzi, de la ora 10,30, în Sala Mare a Teatrului Dramatic  "Fani Tardini", piesa "Hainele cele noi ale Împăratului" (o oră; pentru copii de peste şapte ani), cu trupa Teatrului Municipal "Bacovia" Bacău. Dramatizare de Ciprian Huţanu, după cunoscutul basm cu tâlc, al marelui povestitor Hans Christian Andersen. Păcălit de falşi mari croitori, credulul împărat se plimbă golaş prin cetate, dar nimeni nu are curaj să-i spună că hainele atât de lăudate de mincinoşi, drept invizibile, de fapt lipsesc…

De la ora 19,00, în Sala Mare a teatrului, va avea loc Gala premiilor acestei ediţii internaţionale.

În continuare, se va desfăşura ultimul spectacol al festivalului, jucat în afara concursului, "Titanic Vals" (două ore şi 45 de minute; pentru public de peste 14 ani), cu trupa Teatrului Tineretului "Metropolis" din Bucureşti. Nemuritoare satiră, comedie de moravuri de Tudor Muşatescu, atât de aplaudată de la premiera sa absolută, din 1932, care a constituit o provocare pentru generaţii întregi de actori (precum Calboreanu - la premieră, Beligan sau Birlic) sau regizori de teatru şi film (Paul Călinescu - ultimul său film, în 1964). O poveste care se putea întâmpla "în orice oraş unde există soacre, neveste şi prefecturi", a schimbărilor grave, dar şi hilare, pe care le poate aduce îmbogăţirea peste noapte! Spectacolul de acum este regizat de apreciatul Victor Ioan Frunză. În distribuţie, actorii: Alin Florea, Sorin Miron (în travesti), Corina Moise, Carol Ionescu, Andrei Huţuleac - "Cel mai bun actor" la Gala UNITER 2017, George Costin şi alţii.

Citit 1060 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.