„Cartea şoaptelor”, de Varujan Vosganian - lansată şi la Galaţi

„Cartea şoaptelor”, de Varujan Vosganian - lansată şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sala Panoramic a Hotelului Galaţi s-a dovedit a fi prea mică pentru numărul impresionant de gălăţeni veniţi să asiste la lansarea romanului „Cartea Şoaptelor”, a lui Varujan Vosganian. Colegi de partid, prieteni apropiaţi sau pur şi simplu iubitori de cultură au venit să ia un autograf pe cea mai recentă scriere a lui Vosganian şi, evident, să îi asculte discursul.

Despre carte s-a vorbit, din nou, în termeni elogioşi. După primirea extraordinară de care a avut parte din partea renumiţilor critici Nicolae Manolescu, Nicolae Breban, Eugen Negrici sau Ştefan Agopian, „Cartea şoaptelor” a devenit brusc, la Galaţi, vineri seară, candidată la cele mai importante distincţii literare naţionale şi internaţionale.

„Este o carte de premiu Nobel, cum rar s-a scris în literatura română, care îl situează pe Varujan Vosganian în rândul celor mai mari scriitori români”, a spus preşedintele filialei Galaţi Brăila a Uniunii Scriitorilor din România, Corneliu Antoniu.

În discursul său, Varujan Vosganian a vorbit atât despre carte, cât şi despre cultură în general, cu trimiteri repetate la viaţa politică şi socială, ferindu-se totuşi să facă în vreun fel sau altul campanie electorală în decorul unei lansări de carte.

„Cultura este metoda prin care ne vom elibera. Cultura este şansa noastră. A fi om de cultură înseamnă ca înălţimea căţilor pe care le-ai citit să fie mai mare decât înălţimea scaunului pe care îl ocupi. Cultura este singura care cucereşte fără să lase în urmă învinşi”.

„Întotdeauna un poet va fi mai mare decât un ministru. Eu ofer prin «Cartea şoaptelor» o punte de comunicare. Vă previn însă că veţi începe să o citiţi abia când o veţi termina, pentru că veţi începe să o trăiţi. Fiecare are o «carte a şoaptelor»”, a spus Varujan Vosganian la lansarea de la Galaţi.

Explicaţie foto: Varujan Vosganian a vorbit publicului gălăţean nu doar despre cartea sa, ci şi despre salvarea prin cultură

Citit 510 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.