”Axis Libri” - informaţie şi creaţii

”Axis Libri” - informaţie şi creaţii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Revista "Axis Libri" pe luna septembrie se deschide cu un editorial semnat de Zanfir Ilie, în timp ce Letiţia Buruiană scrie despre 330 ani de la apariţia Bibliei de la Bucureşti. Catrina Călueanu ne învaţă despre limbaje în tehnologia modernă a accesării bibliotecilor - cum să cauţi de pildă, electronic, în Biblioteca Naţională a Franţei sau în cea a Germaniei.

Un proiect privind întoarcerea la lectură este descris de Maricica Târâlă-Sava, Florica Şerban scrie despre despre Carnavalul cărţii pentru copii, iar depre Clubul Biblio Vacanţa are însemnări Cecilia Manolescu. Cătălina Şoltuz descrie Atelierele de vară ale Filialei "Păltănea" a Bibliotecii Judeţene "V. A. Urechia", Andreea Iorga - Biblioteca estivală din Parcul "Eminescu", iar Violeta Opaiţ - Grădina cu Cărţi, experiment derulat în Grădina Publică.

Prezentări de carte şi de reviste de cultură publică Dorina Bălan, Dumitru Anghel, A. G. Secară, Violeta Moraru, Simona Milică, Ada Tăbăcaru, Mihaela Pavel, Daniela Mitrofan, Leonica Roman. Cu epigrame sunt prezenţi Vasile Manole, Ioan Fărcăşanu, Toader Buhăescu şi Ionel Jecu, iar cronica plastică este semnată de Corneliu Stoica.

O istorie a Eparhiei Dunărea de Jos o aflăm de la preot Neculai Sava, etnografie învăţăm prin cuvintele lui Eugen Holban, Maria Stanciu aduce un istoric de pedagodie creştină, iar Radu Moţoc continuă să scrie despre familia Sturdza. Citim dramaturgie bună, scrisă de o speranţă buzoiană, premiată în concursul bibliotecii noastre - eleva Ioana-Teodora Teodorescu, iar cu proză vine eleva gălăţeană, premiată tot aici, Marcela Miţă.

Revista mai cuprinde proză de Tănase Caraşcă, amintiri de front consemnate de Aurel Balaban, un interviu de Ghiţă Nazare cu directorul Direcţiei de Cultură, delicii de istorie antică de la Violeta Ionescu, precum şi poeme de Hayat Memiş şi Andreea Finichiu.

Citit 925 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.