Tinerii muzicieni în luminile rampei

Tinerii muzicieni în luminile rampei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inedit: o femeie la pupitrul dirijoral *

În această seară, 29 ianuarie, “Muzicalul” găzduieşte un concert simfonic în cadrul proiectului “Tineri pentru Tineri”, realizat în colaborare cu Filarmonica “George Enescu” din Bucureşti.

Dacă astăzi, de la ora 17, concertul are loc la instituţia gălăţeană, sâmbătă seara artiştii vor evolua în aceeaşi formulă, cu acelaşi program, pe scena Filarmonicii din Bucureşti.

O premieră pentru proiectul care-şi propune să promoveze pe diferite scene tinerele talente este faptul că de data aceasta a fost selectată o violonistă din Galaţi. Este vorba despre Andra-Lucia Andrei, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Artă ”D. Cuclin”, clasa prof. Marian Sava.

Consultantul artistic al „Muzicalului”, Laura Sava, spune că inedit pentru acest concert este şi faptul că la pupitrul dirijoral se va afla o femeie-dirijor, Mihaela Cesa-Goje, asistent universitar din Cluj-Napoca.

Programul generos din această seară cuprinde Uvertura “Oberon” (C.M. von Weber), Concertul pentru vioară şi orchestră în Re minor (H. Wieniawski) şi Simfonia a VI-a (L. van Beethoven).

Comentariu foto: Concertul din această seară de la Galaţi va fi reluat sâmbătă, la Filarmonica din Bucureşti

Citit 409 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.