Maestrul Ionel Lazăr - aniversare în paşi de dans

Maestrul Ionel Lazăr - aniversare în paşi de dans
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fost balerin la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, însumând mai bine de trei decenii de activitate pe scena liricului gălăţean, coregraf şi instructor de dans, maestrul Ionel Lazăr îşi serbează astăzi aniversarea.

Coregraful s-a născut pe 28 aprilie 1936, la Galaţi, şi şi-a găsit în dans marea pasiune a vieţii sale. A colaborat cu Şcoala de Artă, fiind instructor pentru mai multe formaţii din municipiului Galaţi.

De asemenea, conform Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Ionel Lazăr este singurul român care a semnat coregrafia mai multor spectacole de diferite genuri, alături de genialul balerin Trixy Checais (este vorba despre producţii ca „Nu trageţi în Puck!”, „Anunţuri în epoca de... muzică uşoară”, „Hockey Variete”, „Lasaţi-mă să cânt”).

Din 2001, maestru Ionel Lazăr le îndrumă paşii membrilor Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului”, de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos, împărtăşindu-le din dragostea sa pentru dansul tradiţional.

Printre cele mai cunoscute coregrafii montate de acesta cu artiştii din ansamblu, admirate şi aplaudate de fiecare dată de gălăţeni, se numără Dansul Ţigănesc (realizat în colaborare cu Ioan Horujenco) sau Jocul oltenesc de fete în manieră clasică.

Despre maestrul sărbătorit astăzi, Ioan Horujenco, la rândul său coregraf la Ansamblul „Centrului Cultural”, spune că este „un om de o punctualitate „supărătoare”, cu o mare conştiinţă profesională şi cu un respect deosebit pentru sala de dans şi scenă.

Plin de vigoare şi cu mult spirit de echipă, un om de la care se pot învăţa foarte multe, nu doar din punct de vedere coregrafic, ci şi din punct de vedere al moralităţii şi al mentalităţii de artist profesionist”.

Citit 1413 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.