Marele Premiu al Festivalului "George Grigoriu" a plecat în Republica Moldova

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Seara de 16 mai a reprezentat şi finalul ediţiei 2010, a VI-a, a Festivalului Internaţional de muzică uşoară „George Grigoriu” de la Brăila, transmis  în direct de Televiziunea Română, partener al evenimentului.

Gheorghe Bunea Stancu – preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, instituţia organizatoare, a anunţat premiile.

Premiul de Popularitate, o distincţie a publicului spectator  care a votat prin SMS-uri, i-a revenit brăilencei Rebeca Mariana Drăguţ.

Şeful ei direct, comisarul şef de poliţie Didel Bădărău –inspector şef al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Galaţi – a fost invitat pe scenă de prezentatorul Octavian Ursulescu şi i-a înmânat tinerei, angajată a instituţiei menţionate, premiul.

Premiul Special al CJ Brăila a fost obţinut de Rodica Elena Tudor, din Mărginenii de Jos, Prahova.

De asemenea, organizatorii au hotărât să ofere şi trei premii tentante – câte un televizor ultramodern – telespectatorilor care au trimis SMS-uri câştigătorilor premiilor acestei ediţii.

Menţiunea a III-a i-a revenit lui Andrei Ciobanu, din Bacău, Menţiune a II-a fost obţinută de Alin Ignat, din Alba Iulia, un  cunoscut al festivalului brăilean.

Prima Menţiune a revenit Laurei Sensi, din Elveţia.

Una dintre suprizele ediţiei a venit de la Ramiana Nacheva, membră în juriu, realizatoare a unui festival la Veliko Târnovo, în Bulgaria, care a dorit să ofere două diplome la tot atâţia concurenţi, pe care i-a şi invitat la ediţia din toamna lui 2010.

Beneficiarii acestor premii surpriză sunt Alin Ignat şi Laura Sensi.

Premiul Uniunii Compozitolor şi Muzicologilor, înmânat de compozitorul Anton Şuteu, a fost acordat Cristinei Croitoru, solistă din Republica Moldova, de 22 ani, studentă la teatru.

Premiul III a revenit Cristinei Florentina Vasiu, iar Premiul al II-lea lui Ioan Man, tânărul de 24 de ani din Cluj Napoca ai cărui ochi nu pot vedea lumina, dar a cărui voce a făcut inimile publicului, şi bineînţeles ale membrilor juriului, să tresară.

În sfârşit, Premiul I a revenit lui Alexandru Daniel Anghel, din Capitală, tânărul absolvent de studii superioare de artă plastică mărturisind că s-a aplecat asupra artei muzicale abia de câteva luni.      

Trofeul şi Marele Premiu – Opelul Zafira de 13.000 de euro oferit de firma SC Trancad SA din Galaţi – i-a revenit tinerei Olga Gorcinschi, de 23 de ani, din Republica Moldova.

Tânăra laureată nu a urcat singură pe scena brăileană a Casei Tineretului, ci împreună cu aproape toţi colegii din trupa „Millenium” din care face parte.

Citit 695 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.