Vernisajul expoziţiei "Boholţ - colţ de Rai"

Vernisajul expoziţiei "Boholţ - colţ de Rai"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a avut loc, pe 12 octombrie, vernisajul expoziţiei "Boholţ - colţ de Rai". Manifestarea, rodul colaborării dintre Muzeul Eparhial şi Asociaţia "Pro Boholţ", vine în întâmpinarea publicului cu un număr de 62 de tablouri, selectate din lucrările realizate, în perioada 2012-2020, în timpul taberelor de creație organizate de preşedintele acestei asociaţii, Vasile Joantă.

"Am trăit în Muzeul nostru eparhial o clipă de bucurie şi un fragment artistic care confirmă adevărul pe care îl ştim de la învăţaţi că veşnicia nu numai că s-a născut, dar se perpetuează în satul românesc, în pofida timpului şi a dintelui său", a arătat Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În semn de apreciere pentru contribuţia deosebită în promovarea valorilor satului românesc și a dreptei credinţe în viaţa bisericească din Transilvania şi la Dunărea de Jos, ierarhul Dunării de Jos i-a oferit domnului Vasile Joantă distincţia "Vrednicia andreiană".

Expoziţia poate fi vizitată gratuit până în luna decembrie 2021.

Citit 833 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.