Vernisajul expoziţiei "Boholţ - colţ de Rai"

Vernisajul expoziţiei "Boholţ - colţ de Rai"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a avut loc, pe 12 octombrie, vernisajul expoziţiei "Boholţ - colţ de Rai". Manifestarea, rodul colaborării dintre Muzeul Eparhial şi Asociaţia "Pro Boholţ", vine în întâmpinarea publicului cu un număr de 62 de tablouri, selectate din lucrările realizate, în perioada 2012-2020, în timpul taberelor de creație organizate de preşedintele acestei asociaţii, Vasile Joantă.
"Am trăit în Muzeul nostru eparhial o clipă de bucurie şi un fragment artistic care confirmă adevărul pe care îl ştim de la învăţaţi că veşnicia nu numai că s-a născut, dar se perpetuează în satul românesc, în pofida timpului şi a dintelui său", a arătat Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.
În semn de apreciere pentru contribuţia deosebită în promovarea valorilor satului românesc și a dreptei credinţe în viaţa bisericească din Transilvania şi la Dunărea de Jos, ierarhul Dunării de Jos i-a oferit domnului Vasile Joantă distincţia "Vrednicia andreiană".
Expoziţia poate fi vizitată gratuit până în luna decembrie 2021.

Citit 433 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 22:32

1 comentariu

 • postat de Gheorghe
  Joi, 14 Octombrie 2021 14:03
  89.136.7.***
  La Galati toata lumea este specialista in arta. Mai putin specialistii...
  0
  0
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro