Un deceniu de „Ceata lui Piţigoi”

Un deceniu de „Ceata lui Piţigoi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De vineri până duminică, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” se va desfăşura cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Consiliul Judeţului Galaţi. Festivalul a fost iniţiat, în 2001, de regretatul profesor Ion Şerban.

Sergiu Dumitrescu – „naşul” Piţigoilor

La stabilirea numelui „Ceata lui Piţigoi”, un rol decisiv l-a avut chiar Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural, după cum singur a recunoscut, ieri, într-o conferinţă de presă. „La ediţia din acest an s-au înscris 90 de concurenţi, pe trei categorii de vârstă: 5 – 9 ani, 10 – 13 ani şi 14 – 18 ani, cei mai mulţi fiind la prima categorie.

Pe lângă participanţii din Bacău, Iaşi, Bucureşti, Brăila, Oradea, Piatra Neamţ, Galaţi, Focşani, în concurs intră şi interpreţi din Chişinău, Republica Moldova şi din Bulgaria. Participarea Bulgariei este o noutate”, a mai spus Sergiu Dumitrescu.

Nume mari în juriu

Din juriu fac parte compozitorii Virgil Popescu, Dan Dimitriu, Cristian Alivej, Valentin Dânga (Republica Moldova), profesorii Aurelia Vaida şi Petrică Şovăială, precum şi directoarea Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii de la Veliko Târonvo, Bulgaria, Rumi Nacheva.    

Programul festivalului

Deschiderea va avea loc vineri, la ora 16,00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. În cea de-a doua zi, concursul va începe la ora 17,00, iar duminică, dimineaţă, la ora 11,00, este programată Gala laureaţilor. Prezentatorii celei de-a 10-a ediţii a Festivalului „Ceata lui Piţigoi” sunt Monica Măciuceanu, Livia Crăiescu şi Mihai Topa.

Întrebat cu privire la premii şi la bugetul festivalului, directorul Sergiu Dumitrescu a explicat că nu vor fi premii în bani, ci doar diplome. „Festivalul aproape că se autofinanţează, în sensul că fiecare concurent a plătit câte o taxă de participare de 100 de lei”: cu alte cuvinte, bugetul estimat este de 9.000 de lei. Bucuria copiilor, însă, nu se cuantifică în bani, ci în plăcerea de a cânta şi de a primi aplauze.

Citit 946 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.