Juniorii Oanei Preda ne-au minunat cu Goldoni
Foto: Cornel Gingăraşu

Juniorii Oanei Preda ne-au minunat cu Goldoni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Trupa de teatru JoY ART Theatre junior a stârnit ropote de aplauze ritmate, în sala mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", duminică, 1 mai. Deşi făcuseră o singură repetiţie pe o scenă atât de mare, spaţiul şcolii de teatru conduse de actriţa şi regizoarea Oana Preda, cunoscuta actriţă de la Dramatic, fiind mult mai mic, copiii s-au mişcat firesc, fără teamă, iar glasurile lor, lucrate bine de profesoara lor, chiar dacă nu au "bătut" până departe, au răsunat clar chiar şi fără amplificatoare, ca la actorii din şcolile bune de teatru, care fac pregătire vocală. Costumaţia din cele două piese împletite într-un singur spectacol-coupé, adusă în epoca noastră, a actualizat vizual textul lui Carlo Goldoni, autorul folosit de regizoare. Decorul, solid şi romantic, a creat spaţiul unei piaţete renascentiste, permiţând chiar jocul de la balconul uneia dintre "clădiri". Dar s-a jucat şi prin sala teatrului, când o "vânzătoare de plăcinte" a împărţit în public delicioase plăcinte de bostan... autentice.

Spectacolul intitulat "Din gâlcevi în flecăreli" a fost rezultatul unui parteneriat al "JoY ART Theatre junior" cu Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

Prolificul dramaturg (250 de piese!), care a fugit din Veneţia pentru a scăpa... de o căsătorie pe care nu o dorea şi a trebuit să trăiască din avocatură, a scris pe la jumătatea secolului al XVIII-lea, practicând inovatoarea comedie de caractere, care detrona prăfuita deja commedia dell´arte. Şi până astăzi, textele sale au rămas o garanţie pentru râsul cu poftă.

Micuţii actori au fost: Cristiana Rapotan, David Alexandru Gheorghe, Alexie Dolea, Eva Rotaru, Daria Maţoian, Ruxandra Ioana Ardean, Anca Luculescu, Eveline Popliacă, Maria Gramaticu, Maria Maftei, Teodora Florescu, Eduard Tudosă, Bianca Secuian, Denisa Tufaru. Îi urmăresc pe aceşti copii talentaţi, în premieră după premieră, în cei şase ani de când s-a fondat această şcoală independentă de teatru. Dau dovadă de un joc matur, mult peste vârsta lor biologică!

Citit 1409 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2022 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.