Sală plină la „Leonard”, pentru Maria Răducanu Quartet

Sală plină la „Leonard”, pentru Maria Răducanu Quartet
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În cadrul celei de-a V-a ediții a concertelor Jazz In The City V, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" au urcat marţi seară patru muzicieni de excepţie, care ne-au oferit un regal al eleganței, rafinamentului, profesionalismului, talentului și fanteziei improvizatorice.

Vocea excepțională a Mariei Răducanu, chitara „suedeză” a lui Krister Jonsson, contrabasul „elvețian” al lui Christian Weber și bateria „germană” a lui Michael Griener ne-au adus în dar armonii unice și inedite. Prin repertoriul divers abordat, artiștii ne-a purtat într-o călătorie sonoră diversă, de la folclor la romanțe, fado, hituri de Broadway etc. 

Sala a fost plină-ochi, pe la prânz, în ziua spectacolului, mai erau disponibile doar câteva bilete pe ultimele rânduri, dar până seara s-au vândut şi acelea, semn că gălăţenii apreciază arta la justa ei valoare şi nu sunt doar spectatori de weekend. Glumind, în prezentarea de la început, directorul teatrului, Teodor Niţă, a spus că data viitoare vor programa un spectacol luni dimineaţa, mulţumindu-le spectatorilor pentru prezenţa numeroasă şi susţinerea pe care mereu o acordă instituţiei de cultură. 

Eu nu mai adaug decât că în Galaţi se întâmplă lucruri frumoase, trebuie doar să avem bunăvoinţa de a le vedea şi disponibilitatea de a participa la ele.

Citit 1092 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2023 07:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.