Deschiderea Salonului „Axis Libri” / George Arion - interviuri şi film
Foto: Foto: Victor Cilincă

Deschiderea Salonului „Axis Libri” / George Arion - interviuri şi film
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Salonul „Axis Libri” a păşit cu dreptul, la re/deschiderea de sâmbătă seara, cu doi scriitori aduşi din capitală! Dacă Grid Modorcea, a cărui lansare am semnalat-o deja, este născut la Galaţi, celălalt autor, despre care vorbim acum, prezent cu o carte de interviuri luate într-o viaţă de om şi un film după o carte poliţistă scrisă de el şi tipărită inclusiv în Marea Britanie, este tecucean de origine: scriitorul şi ziaristul George Arion.

Sala a fost plină, au fost de faţă scriitori şi alţi oameni de cultură. Alături de cei lansaţi şi de directorul bibliotecii, prof. Zanfir Ilie, a fost prezent şi preşedintele filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România, poetul Corneliu Antoniu. Cartea „Cele mai frumoase 100 de interviuri” cuprinde doar o parte dintre cele peste 500 adunate în timp. De altfel, sâmbătă seara a fost proiectat şi filmul poliţist „Enigmele se explică în zori” (1987), cu scenariul semnat de George Arion, cu actorii Florin Călinescu, Matei Alexandru şi Magda Catone etc., realizat după o carte a aceluiaşi autor, tipărită de curând şi în Marea Britanie.

Ziaristul a mărturisit sâmbătă: „Am luat multe interviuri unor oameni de peste hotare, iar câţiva dintre autorii de seamă cărora le-am adresat întrebări mi-au spus că interviurile pe care le-am făcut cu ei au fost cele mai bune din viaţa lor.” Arion este şi autorul unei adevărate istorii a societăţii româneşti: „O istorie a societăţii româneşti contemporane în interviuri (1975-1999)”, cartea primind chiar Premiul Uniunii Scriitorilor.

Citit 4524 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2012 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.