Născut pe 23 decembrie, Sergiu Dumitrescu – „lacom de muncă”

Născut pe 23 decembrie, Sergiu Dumitrescu – „lacom de muncă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sergiu Dumitrescu îşi sărbătoreşte anul acesta ziua de naştere participând la Festivalul „Tudor Pamfile”, organizat de instituţia pe care o conduce.
„Mă bucur că sunt născut pe 23 decembrie. Cel mai frumos, de ziua mea, era pe când eram copil. Toată lumea era în jurul meu, trăia mama. Nu eram aşa de păcătos, eram curat ca un îngeraş”, recunoaşte directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. L-a bucurat şi îl bucură în continuare faptul că este sănătos, că îi place să muncească: "Am auzit la cineva de la ţară o vorbă care mi-a plăcut şi mi se potriveşte. Spuneau despre un om că e lacom de muncă. Aşa sunt şi eu. Nu-mi place să pierd timpul degeaba, realizez în orice moment că trebuie să fac ceva, chiar dacă nu întotdeauna fac ce trebuie, dar nu stau. Trebuie să rămână ceva de pe urma noastră. De-asta mă bucur că sunt artist plastic, sculptor, îmi place să las în urmă ceva material, ceva care se vede. Dintre toate artele, cel mai mult îmi place muzica, o consider sublimă, dar mă mulţumesc cu sculptura pentru că, spre deosebire de sunete, care sunt imateriale, ea e vizibilă”.

Gălăţean de trei generaţii

Sergiu Dumitrescu este autorul a două lucrări din Parcul Cloşca – „Veghe” (1995) şi „Trecerea în lumină” (1997) şi al încă uneia, „Veşmânt” (1991), situată pe strada Brăilei, lângă sediul Orange. Tot el a realizat clopotniţa simbolică amplasată pe locul fostei Biserici „Sf.Sofia”. A coordonat trei ediţii ale Taberei naţionale de sculptură în metal – în 1991, 1995 şi 1997: „Sunt gălăţean de trei generaţii şi m-am simţit dator să continui o iniţiativă deosebită, mai ales că la primele ediţii au participat mulţi dintre maeştrii mei – eram la liceu în 1976 şi căscam gura pe faleză când ei lucrau. Mi-am dat seama că pentru Galaţi înseamnă foarte mult aceste tabere şi i-am chemat, la prima ediţie de după Revoluţie, pe câţiva dintre ei – Ingo Glass, Bela Crişan, Manuela Siclodi, Gheorghe Terescenco, Silviu Catargiu - ca să văd la o distanţă de 15 ani cum lucrează, dar şi ca să îmbogăţim patrimoniul Galaţiului. Sunt convins că peste ani aceste lucrări – care nu vor rămâne ruginite şi nevopsite cum sunt acum – vor însemna foarte mult. Cât am fost director la Direcţia pentru cultură am realizat un caiet de coduri de culoare pentru aceste lucrări".  

Cu răbdare, toate se împlinesc

A mai avut un mandat de director al Centrului Cultural (înfiinţat pe 24 decembrie 1999, din iniţiativa regretatului Răsvan Angheluţă) din 2001 – pe când instituţia avea 36 de angajaţi. Un an mai târziu a înfiinţat Fanfara „Valurile Dunării”, Ansamblul „Doina Covurluiului” şi Editura Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.
Este adeptul ideii că una dintre cele mai mari virtuţi ale omului este răbdarea: „Dacă  gândim pozitiv şi avem răbdare se împlinesc toate”. Pentru 2013 nu-şi doreşte mult: „Eu nu vreau să mi se dea ceva, vreau doar să nu mi se ia ceea ce am. Şi vorbim despre sănătate, familie, iubire. Eu sunt mulţumit cu puţinul pe care-l am”.
La aniversare, îi dorim din toată inima lui Sergiu Dumitrescu să aibă un an 2013 cel puţin la fel de bun ca precedenţii şi… să nu i se ia nimic din ceea ce are. La mulţi ani!

Citit 18333 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2012 15:49

5 comentarii

 • postat de Livius
  Vineri, 11 Ianuarie 2013 10:01
  Individul este sluga lui Casian. Nu are treaba cu cultura galateana, el doar e o unealta. In acelasi timp face jocuri politice si delapideaza fonduri europene prin intermediul unor asa zise fundatii care se ocupa chipurile cu evenimente culturale. Ar trebui sa se autosesizeze CNA si ANI si sa-l ia usor la puricat. Vor descoperi mult si mare putregai in spate....
  0
  1
  Raportează
 • postat de slujbas
  Duminică, 23 Decembrie 2012 07:53
  E odihnit omul, normal ca e lacom de munca, sa dea bine la sfarsit de an.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Paul
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 11:53
  la multi ani maestre ...sa speram ca vei reusi sa iti cureti candva consttinta patata de faptul ca ocupi un post pe care nu il meriti si asta pt simplu fapt ca nu esti numit politic ...cat timp .....centru cultural ....era condus ...de avram razvan si sandu viorel ....parca altul era suflul ,,cultural'' al orasului.....te credeam mai moral ....dar atat timp cat ai fost de acord sa ocupi un post pe care nu il meriti ai reusit sa schimbi parerile multor oameni ce te apreciau ca om ? unde sunt festivalurile de film de altadata ?
  1
  0
  Raportează
 • postat de Lacomicul Mucea
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 10:00
  La Multi Ani mai LACOMULE! Clar esti lacom! O lacomie cum rar am mai vazut! Alergi dupa p**d* mai ceva ca eunucul trimis de sultan dupa femei! Daca ar sti var-tu' - inalt prea caftanul sau - te-ar afurisi mai ceva ca pe atei! Hai pa!
  0
  0
  Raportează
 • postat de L.C.
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 04:54
  LA MULŢI ŞI FRUMOŞI ANI!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.