Statuia lui Mihai Eminescu, vandalizată din nou

Statuia lui Mihai Eminescu, vandalizată din nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici nu s-au uscat florile depuse pe 15 ianuarie la statuia lui Eminescu din Parcul Central şi mâna muzei a dispărut din nou. Vestea bună e că Primăria a reuşit să amplaseze o cameră de supraveghere în zonă, cu vedere spre statuia Poetului. Vestea proastă e că mâna nu va mai fi pusă la loc, până când nu va fi suficient de cald încât lipitura să ţină.
Se pare că, de data aceasta, a fost vorba despre un domn care, dorind să facă fotografii, s-a sprijinit „accidental” de mâna muzei şi a rupt-o. Cu alte cuvinte, nu e unul şi acelaşi nici cu maniacul care face acest lucru de mai bine de zece ani, nici cu mirele-Tarzan, care a vrut să-şi impresioneze soţia, în toamnă, şi s-a agăţat de chinuita mână.
Şi totuşi, întrebarea noastră este: cum se poate spune că este vorba doar despre un „accident”, în condiţiile în care, ca să ajungi la mână, trebuie să urci pe soclu şi să ridici mâna la peste doi metri înălţime, deci cu intenţii clare de a face un rău?
Pe un post local de televiziune, sculptorul Gheorghe Andreescu – specialist în restaurări - şi consilierul cultural Marius Mitrof, de la Direcţia pentru Cultură, au afirmat, recent, că, oricum, mâna nu va mai fi lipită în orice condiţii, aşa că până în iunie muza lui Eminescu va rămâne din nou mutilată… Cu cameră de supraveghere cu tot.

Citit 6479 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2013 16:55

5 comentarii

 • postat de Liviu
  Duminică, 12 Mai 2013 09:57
  Sculptura aceasta este neterminata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Miercuri, 06 Februarie 2013 01:48
  @ domnilor : Andreescu si Mitrof :exista adezivi speciali pentru temp. coborate.Ne aflam in anul 2013 in Europa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Matheus
  Marți, 05 Februarie 2013 15:33
  Oricum lucrarea este urata. Prefer de 1000 de ori sculpturile de pe faleza care sunt mai moderne.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Marți, 05 Februarie 2013 11:47
  Ce imi mai place cind aud ca in sfirsit "Vestea bună e că Primăria a reuşit să amplaseze o cameră de supraveghere în zonă, cu vedere spre statuia Poetului."Cind te ghindesti cte camere sint pe casele alesilor nostri!De acum inainte psihopatul probabil va mutila mai intii camera,si abia dupa.........!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Marți, 05 Februarie 2013 09:50
  Breee, era greu sa o izolati intr-o cutie de plexiglas din ala care se foloseste la patinuare sau s-o urcati pe un soclu? Sau oricum n-are importanta ca Parcul Eminescu e vestit pt Casa Alba care e club de streap-tease?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.