32 de plasticieni expun în Salonul de primăvară de la Galeriile de Artă

32 de plasticieni expun în Salonul de primăvară de la Galeriile de Artă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Sala Nicolae Mantu, a Galeriilor de Artă s-a deschis, luni, Salonul de primăvară al plasticienilor gălăţeni. Un număr remarcabil de membri ai Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici - 32, din totalul de 38 -  sunt prezenţi cu lucrări pe simeze. Preşedintele Aurel Manole a precizat la vernisaj că evenimentul „e un prilej de bucurie pentru membrii filialei, dar şi pentru proaspeţii absolvenţi care au făcut ca acest salon să fie mult mai bogat şi mai divers”.

Criticul Mariana Cocoş Tomozei a apreciat că este „o expoziţie de substanţă”, ce prezintă „un buchet de culori, un buchet bine armonizat de stiluri. Oferă o varietate, nu numai cromatică, fiindcă e vorba de pictură, grafică şi sculptură, o diversitate de tehnici şi în acelaşi timp, de genuri, de la natură moartă, peisaj, compoziţii abstracte, compoziţii cu tendinţe expresioniste sau cu elemente suprarealiste. Varietate care s-a armonizat pe simeze, datorită organizatorilor. Lăsăm gălăţenilor bucuria de a vedea fiecare lucrare, în ceea ce are ea particular, pentru că fiecare lucrare înseamnă sensibilitate, înseamnă un mod propriu de a vedea lumea şi de a oferi privitorului ceea ce este mai bun în fiecare artist”.

Expoziţia rămâne deschisă până la sfârşitul lunii şi poate fi vizitată de luni până vineri de la 10.00-18.00, iar sâmbăta de la 10.00-14.00  (duminică închis).

Citit 1335 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.