Sâmbătă începe Festivalul Internaţional „Leonard”. Este „pentru toate gusturile”

Sâmbătă începe Festivalul Internaţional „Leonard”. Este „pentru toate gusturile”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ediţia a X-a a Festivalului Internaţional „Leonard” - o lună întreagă! - va fi „pentru toate gusturile”: operă, operetă, balet, musical, jazz. Un festival „care are şi renume internaţional, cu invitaţi de marcă, de prestigiu, din toată lumea, nume de pe marile scene ale Europei”, ne-a declarat ieri directorul Teatrului Muzical „N. Leonard", Teodor Niţă.

Aseară, în deschidere a fost concertul extraordinar Tudor Gheorghe, cu „Primăvara simfonică”. „Avem invitat un nume de marcă, de prestigiu al interpretării lirice româneşti, celebra soprană Leontina Văduva” - preşedinta de onoare a festivalului. Soprana, care a cântat alături de Placido Domingo şi alte glorii mondiale, desfăşoară aici şi un masterclass cu 12 tineri interpreţi „care deja activează peste hotare”. Am avut ieri privilegiul să asistăm „la clasă” şi avem ce vă povesti. Sâmbătă, 18 mai, cei 12 vor cânta în „Gala tinerilor interpreţi”, începând cu ora 19.00.

Duminică, un Enescu… transpus în jazz: de la 19.30. Trupa care a concertat la New York înainte de a veni în Europa - Mat Maneri şi Lucian Ban,  îşi va lansa aici un album. „Pe 24 mai avem o gală de balet, cu solişti ai Operei Naţionale Bucureşti, pe 26 - „Tosca”, cu interpreţi din Italia - Leonardo Gramegna, Alfio Grasso şi celebra Carmen Gurban” din Cluj. Dintre atracţiile din iunie: Simfonia lui Roland Baumgartner, „în prima audiţie naţională” - este aşteptat şi compozitorul. Vom avea parte şi de un act de curaj - premiera unui spectacol propriu, cu opereta „Silvia”, de Emmerich Kalman: „Facem ce nu s-a făcut niciodată - o premieră în timpul festivalului, lucrată în timpul festivalului”, a precizat Ionuţ Negrişanu, director adjunct al teatrului. Festivalul se va încheia pe 15 iunie, cu „Nabucco”, în Grădina de vară a Teatrului, din distribuţie făcând parte mai mulţi artişti din Republica Moldova.

Citit 1911 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2013 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.