Şcoala de Arte a Centrului Cultural "Dunărea de Jos" sărbătoreşte 45 de ani
Foto: Vasile Caburgan Expl. foto: Directorul CCDJ, Sergiu Dumitrescu, alături de directorul Şcolii de Arte, Petrică Şovăială

Şcoala de Arte a Centrului Cultural "Dunărea de Jos" sărbătoreşte 45 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De astăzi şi până vineri inclusiv, gălăţenii sunt invitaţi să sărbătorească, împreună cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, 45 de ani de activitate a Şcolii de Arte. Actuali şi foşti elevi şi cadre didactice, precum şi invitaţi din ţară, se vor întâlni astăzi, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, unde va avea loc, de la ora 18,00, o ceremonie de înmânare a medaliilor şi trofeelor aniversare. Joi, în acelaşi loc şi de la aceeaşi oră, vor dansa şi vor cânta pe acorduri de muzică populară cursanţi din trei generaţii. Vineri seara este rândul micilor dansatori de la clasa de balet să urce pe scena „Muzicalului”. Pentru ca toate secţiile Şcolii de Arte să aibă un aport la sărbătoare, vernisările de expoziţie, dar şi Cafeneaua literară de vineri, ora 11,30, de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, vor completa programul.

„Înfiinţată în 1968, Şcoala de Arte înseamnă, acum, 19 catedre, mergând de la pictură şi pian până la design vestimentar, 22 de cadre didactice şi, anual, în jur de 600 de elevi. Putem susţine oricând un spectacol pentru comunitate, având nu doar artişti, ci şi echipamentul audio necesar”, afirmă directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ), Sergiu Dumitrescu, adăugând că autorităţile susţin financiar şcoala.

Citit 1192 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.