S-a deschis Cafeneaua culturală: Nu numai tinerii au fost atraşi de oferta Bibliotecii!

S-a deschis Cafeneaua culturală: Nu numai tinerii au fost atraşi de oferta Bibliotecii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cafeneaua culturală, eveniment săptămânal care se adresează tinerilor, a debutat ieri cu dreptul, la Biblioteca Estivală din Parcul Eminescu, cu un curs susţinut de Stelian Chivu, psiholog: „Starea de iubire. Iubirea de sine şi iubirea aproapelui”.  În deschidere, directorul Bibliotecii „V. A. Urechia”, Zanfir Ilie, a prezentat Concursul de eseuri „Arta de a trăi” – un alt eveniment aflat în desfăşurare, care, ca şi Cafeneaua culturală, se înscrie într-un program mai complex: Clubul de vacanţă. Printre cei prezenţi l-am remarcat ieri şi pe şeful comisiei de Cultură a Consiliului Local, dr. Gheorghe Bugeac. Atmosfera de vară este, se vede, gustată de gălăţeni la Biblioteca estivală, unde se pot cumpăra (există şi librărie), împrumuta sau lectura cărţi.

Până pe 29 august, când sesiunea estivală oferită adolescenţilor se va încheia, în fiecare joi, de la ora 10,00, vor avea loc astfel de întâlniri. Astfel, săptămâna viitoare vor fi invitaţi să vorbească la o masă rotundă lectorii universitari de la Universitatea „Danubius” Alina Beatrice Cheşcă, poetă, şi Mirela Gheorghe. Urmează o întâlnire cu pictori şi expunerea „Vizită la Muzeul Naţional de Artă. Cum să privim un tablou”. Apoi, lectorul universitar Florin Postolache, de la aceeaşi universitate, va media masa rotundă „Eşti liber! Ce faci cu libertatea ta?”. Urmează workshop-ul „Alimentaţie, respiraţie, mişcare”, al aceluiaşi invitat. Apoi tinerii o vor întâlni pe Ioana Harasim, vicepreşedintă AIESEC. Ultima joi: psihologul Sandrina Mîndu, de la Universitatea „Dunărea de Jos”, cu expunerea „Despre frică!”.

Citit 1427 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2013 16:33

1 comentariu

 • postat de ELLA
  Vineri, 05 Iulie 2013 16:19
  Nota 10 cu plus pentru directorul bibliotecii,care este foarte activ ,are initiativa si cred ca ar fi meritat sa il avem ca primar al orasului,decit fotbalistul.Poate orasul nostru ar fi aratat altfel.Inca o data felicitari domnule ILIE ZANFIR.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.