Aureliu Bâtcă - la 40 de ani: „După şapte ani de scenă, brusc, am înţeles ce înseamnă actoria!”

Aureliu Bâtcă - la 40 de ani: „După şapte ani de scenă, brusc, am înţeles ce înseamnă actoria!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aureliu Bâtcă este unul dintre cei mai îndrăgiţi actori ai Dramaticului gălăţean. S-a născut la Chişinău, acum 40 de ani. A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, după care a venit la Galaţi, în 1994. A debutat în spectacolul „Farse în carnaval” (1995). Prin fiecare rol pe care îl interpretează, cucereşte publicul cu prospeţimea şi naturaleţea sa. După „Adunarea Femeilor”, toate fetele îl recunoşteau pe stradă, iar după rolurile din „Escu” şi „Romeo şi Julieta” a dat o mulţime de autografe. În prezent, poate fi văzut în „Puşlamaua de la etajul 13” şi „Peţitoarele”.

Pentru el, a fi actor nu e greu: „Fără să vreau, am repetat exemplul profesorului meu, Dionisie Vitcu: abia după şapte ani de scenă, brusc, am înţeles ce înseamnă actoria. Şi am înţeles că totul e mult mai simplu decât pare. Trebuie doar să intri pe scenă şi să joci, natural, autentic, cu toată deschiderea. Un actor talentat a primit talentul de la Dumnezeu. Dar mai sunt şi actori mai puţin talentaţi care, prin muncă, ajung să fie foarte buni”, afirmă Aureliu.

Adevărata prioritate în viaţa sa este familia: soţia, Monica, şi fiul lor, Rareş: „Cel mai frumos e să te bucuri de viaţă, aşa cum e ea. Eu cred că nimic nu te poate zdruncina dacă vrei să fii fericit”, declară Aureliu Bâtcă, adăugând: „Oamenii caută prosperitatea. Toni Robins spunea că prosperitatea adevărată o ai sau nu o ai. Ea este în tine, în lucrurile de care te bucuri şi care îţi fac viaţa frumoasă. Şi nu vorbim de bani”.

Pe lista sa de dorinţe sunt câteva pe care ni le-a dezvăluit: „Vreau să zbor cu deltaplanul, să sar cu paraşuta deasupra unei insule în Pacific, să ajung în Alpi, să fac El Camino, să văd America, să fac cât mai multe excursii”.

40 de ani sunt, în opinia sa, „extrem de puţini: exact cât să ştii ce vrei de la viaţă, să fi apucat să trăieşti momentele ei frumoase, să ştii care sunt, şi să ţi le doreşti mai mult pentru tine şi pentru cei dragi. Se spune că un om e cu atât mai bun cu cât îi ajută mai mult pe ceilalţi, fie cu un sfat, cu o vorbă bună, fie să-i dai resursele necesare, să-l îndrumi spre ele: în felul acesta poţi schimba vieţi, iar oamenii te vor ţine minte”, conchide Aureliu, actorul căruia îi spunem din toată inima „La mulţi ani!”.

Citit 2109 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2013 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.