La 24 de ani, debut pe scena Naţionalului ieşean: „Damen Tango”, un vis împlinit pentru gălăţeanca Bianca Ioan

La 24 de ani, debut pe scena Naţionalului ieşean: „Damen Tango”, un vis împlinit pentru gălăţeanca Bianca Ioan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Născută pe 14 decembrie 1989, la Galaţi, Bianca Ioan a absolvit în 2008 CN „Al.I Cuza”, iar în 2011, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, specializarea Arta actorului. La Gala Tânărului Actor „Hop”, de la Mangalia, a câştigat, în 2011, ”Premiul Timică”, acordat de Asociaţia Master Class şi Premiul publicului, pentru cea mai bună actriţă. A urmat apoi masterul, absolvit în 2013, iar la finele anului trecut a debutat pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, în rolul Simone, din spectacolul „Damen Tango”, de Valentina Aslanova, în regia lui Vitalie Lupaşcu.

Părinţii o vedeau medic

„Părinţii mei vroiau să devin medic. Au acceptat, până la urmă, dorinţa mea de a da la Teatru, poate pentru că şi ei cochetaseră în tinereţe cu scena. Mi-au zis: Bine, mergi la Teatru, studiază trei ani, apoi înscrie-te şi tu la o facultate!”, povesteşte, cu umor, Bianca, adăugând: „Sunt norocoasă că am onoarea să joc pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, alături de Marea Doamnă a scenei româneşti, Mihaela Arsenescu Werner şi alături de domnul Daniel Busuioc. ÎI mulţumesc regizorului Vitalie Lupaşcu şi tuturor celor ce au crezut în mine şi mi-au acordat această mare şansă. E o experienţă cu care nu speram să mă întâlnesc aşa repede... E minunat să ştii că joci pe aceeaşi scenă pe care au călcat oameni importanţi şi cunoscuţi. Emoţiile sunt foarte mari, la fiecare reprezentaţie. Bucuria vine şi din partea publicului, fiecare spectacol de până acum s-a jucat cu sala plină. Damen Tango este pentru mine un vis împlinit”, mărturiseşte Bianca.

„Îmi amintesc că visele mele la Galaţi au început să se nască, premiera de la Clubul CFR după textul Letei Popescu, „Păpuşile Matrioshka”, a fost prima  mea reuşită în acest domeniu. Îmi amintesc cu mare drag de tot ce s-a întâmplat în perioada liceului, începutul de drum către cariera pe care mi-am ales-o! Mi-e drag şi mi-e dor, şi mă întorc acasă cu bucurie, de fiecare dată”, mai spune tânăra actriţă, care, între 2007 şi 2008, s-a numărat printre colaboratorii suplimentului „Altă Viaţă - Magazin” al ziarului nostru. Din 2010, Bianca lucrează la un post local din Iaşi, Radio Hit.

Despre Bianca Ioan, „Ziarul de Iaşi” scrie, pe 11 ianuarie a.c., sub semnătura Danei Ţabrea: „Tânăra actriţă se dovedeşte extrem de populară, de un comic debordant şi suculent, aptă de improvizaţie într-un grad ridicat, de invidiat; ar putea deveni, dacă i s-ar acorda şansa, genul de actriţă pentru care nu personajul împrumută din temperamentul actorului, ci, mai mult, personalitatea actorului devine ea însăşi personaj”. Bravo, Bianca!

Citit 1024 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2014 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.