Academicianul Răzvan Theodorescu vine, în aprilie, la Galaţi, la Congresul Naţional de Istorie a Presei

Academicianul Răzvan Theodorescu vine, în aprilie, la Galaţi, la Congresul Naţional de Istorie a Presei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Română de Istorie a Presei (ARIP), în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” şi Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia” organizează, în perioada 4-5 aprilie, în oraşul nostru, al VII-lea Congres Naţional de Istorie a Presei din România, având tema "Presa Primului Rǎzboi Mondial". Conferinţa inaugurală va fi susţinută de academicianul Răzvan Theodorescu şi se intitulează De la “Televiziunea Liberǎ”, la televiziunea normală. 1990-1992  (conferinţele anterioare, la cele mai recente congrese ARIP, au fost susţinute de academicienii Eugen Simion, Marius Sala, Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija şi Dan Berindei).

Programul congresului cuprinde dezbateri în plen şi pe secţiuni, lansări de cǎrţi, vizite la obiective cultural-istorice, o excursie pe Dunăre etc. După cum precizează preşedintele ARIP,  Ilie Rad, „cele şase congrese organizate pânǎ în prezent de ARIP au fost gǎzduite de universitǎţi din Arad, Iaşi, Piteşti, Constanţa, Chişinǎu şi Bucureşti. Ceea ce individualizeazǎ aceste congrese, în contextul zecilor de manifestǎri ştiiţifice şi culturale, cele mai multe organizate pe bani publici, în urma cǎrora nu rǎmâne nimic, este cǎ, dupǎ fiecare congres, noi tipărim lucrările în volume, care intrǎ astfel în circuitul ştiinţific naţional şi chiar internaţional”.

Cei care doresc sǎ participe la congres trebuie sǎ trimitǎ titlul comunicǎrii şi un scurt rezumat pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pânǎ la data de 1 martie. Detalii privind condiţiile de participare pot fi gǎsite pe site-ul oficial ARIP (www.arip.ro).

Citit 1092 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2014 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.