Păpuşarii gălăţeni le-au luat caimacul: "Motanul încălţat" a cucerit marele trofeu în Turcia

Păpuşarii gălăţeni le-au luat caimacul: "Motanul încălţat" a cucerit marele trofeu în Turcia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii, desfăşurată zilele trecute în Turcia, la Ataşehir, Teatrul „Gulliver” a câştigat Marele Premiu şi trofeul competiţiei. Păpuşarii noştri au prezentat, în ultima zi de festival, „Motanul încălţat”, adaptare după Charles Perrault, în regia lui Daniel Stanciu.

„Le-am luat caimacul!”, ne-a declarat, bucuros, la întoarcerea acasă, actorul Eduard Şişu, noul şef al secţiei de Păpuşi a Teatrului Dramatic (după cum se ştie, Teatrul „Gulliver” şi-a pierdut  personalitatea juridică, fiind, în prezent, secţie a Dramaticului).

„Mare bucurie le-am adus spectatorilor turci: mai bine de jumătate de oră, după fiecare dintre cele două reprezentaţii, ne-au asaltat, pe scenă, pentru a se fotografia cu noi, atât cei mici, cât şi adulţii. Sala avea 650 de locuri şi a fost plină. Am reprezentat la cote maxime Galaţiul, dar şi cultura românească. După spectacol, am participat la o conferinţă internaţională, foarte interesantă, pe tema teatrului”, afirmă Eduard Şişu.

Este prima participare a Teatrului „Gulliver” la festivalul de la Ataşehir. În anii precedenţi, gălăţeanii jucaseră, în repetate rânduri, într-o altă localitate, la Eskişehir, cu sălile pline: acolo i-au văzut cei de la Ataşehir şi i-au invitat anul acesta în festival, cu "Motanul încălţat". După cum ne-a mai dezvăluit Eduard Şişu, în Turcia, părinţii îşi aduc copiii la teatru încă de la vârsta de câteva luni: „Oamenii vin din plăcere la teatru, cu mic, cu mare. Sunt dornici de cultură, am văzut în sală mulţi bebeluşi. Spectacolul a fost tradus simultan, iar translatorul ne povestea că a râs cu atâta poftă la câteva scene încât aproape că uita să mai traducă”.

„Motanul încălţat” îi are în distribuţie pe: Stelian Stancu, Ramona Păuc, Gina Geru, Adina Niţă, Eduard Şişu, Mircea Vâjâianu şi Aurelian Iorga.

Citit 901 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2014 14:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.