“Don Pasquale" şi "Evadaţi din Revistă", în weekend la Teatrul Muzical

“Don Pasquale" şi "Evadaţi din Revistă", în weekend la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În rolul principal un Mircea Lamatic de la Opera Naţională din Bucureşti


Opera bufă în trei acte „Don Pasquale”, de Gaetano Donizetti, cu supratitrare în română, se joacă duminică, 11 mai, de la ora 18,00, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”. Rolul titular va fi interpretat de tenorul Mihnea Lamatic, solist al Operei Naţionale din Bucureşti, care acum câţiva ani a jucat cu succes şi pe scena bucureşteană acest rol. De menţionat că tenorul a debutat, după absolvirea Conservatorului, chiar pe scena gălăţeană. Din distribuţie mai fac parte Adelina Diaconu, soprană de coloratură cu premii naţionale, dar şi în Turcia şi Bulgaria, baritonul Liviu Iftene, tenorul Mihai Irimia, baritonul Gabriel Gheorghiţă şi tenorul Florin Marcovici. Regia este internaţională: Paolo Bosisio, regizor (fost asistent al celebrilor regizori Luchino Visconti şi Giorgio Strehler), şi Edoardo Maria Sinatra, asistent regie. Coregrafia: Gabriela Gegea. Dirijor: Mircea Holiartoc. Dirijor cor: Daniel Nistor. Evoluează orchestra, corul şi baletul teatrului. Scenografia: Andreea Koch.

O intrigă amuzantă

Libretul operei care a avut premiera pe 3 ianuarie 1843, la „Teatrul Italian” din Paris, semnat de Michele Accursi şi Giacomo Ruffini, este o farsă. Pe scurt: bătrân şi bogat, burlacul don Pasquale doreşte o soţie tânără, iar prietenul său, doctorul Malatesta, vrea să-l însoare cu sora sa. Pasquale îşi dezmoşteneşte însă nepotul, pe Ernesto, care a îndrăznit să se îndrăgostească de o actriţă - Norina. Pentru a-i ajuta, Malatesta o prezintă pe actriţă lui Pasquale drept sora sa şi înscenează o căsătorie, Norina urmând să-l exaspereze cu cheltuieli exorbitante şi mofturi, făcându-l să ceară divorţul. Malatesta aranjează pentru ochii lui Pasquale şi „un flagrant” între Norina şi Ernesto. Cum se termină totul veţi afla, dacă nu ştiţi deja, în două ore şi un sfert de joc amuzant şi muzică excelentă.

Sâmbătă, „Evadaţi... din Revistă”

Sâmbătă, 10 mai, de la ora 18,00, Teatrul Muzical „N. Leonard” oferă un spectacol de revistă, pentru a mai evada din cotidianul plictisitor, chiar cu titlul „Evadaţi… din Revistă”. Din distribuţie fac parte îndrăgiţii solişti: Cristina Diaconu, Mariana Pisică, Luminiţa Vologa, Anton Mihail, Ionuţ Negrişanu. Dirijor: Nicolae Mantu. Coregrafia este semnată de Gabriela Gegea.

Citit 928 ori Ultima modificare Joi, 08 Mai 2014 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.