FESTIVALUL CĂRŢII CONTINUĂ: Oferte peste oferte, la "Axis Libri"

FESTIVALUL CĂRŢII CONTINUĂ: Oferte peste oferte, la "Axis Libri"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Festivalul Naţional al Cărţii “Axis Libri”, început lunea trecută, se va sfârşi luni, 1 iunie. Vineri, 29 mai, participanţii la evenimentele de pe Aleea Domnească au avut parte de spectacole folclorice (inclusiv dans grecesc) şi de la Teatrul Muzical, întâlnirea cu câţiva apreciaţi academicieni basarabeni, de lansarea cărţilor unor autori gălăţeni, din ţară şi de peste hotare.

Sâmbătă, 30 mai, ofertele curg în continuare: de la 10,00, muzică de promenadă, cu Fanfara Centrului Cultural. De la 10,30 sunt lansate reviste pentru copii de grădiniţă, iar de la 11,00 vor fi premiaţi micii creatori din Concursul „Scriitori de ieri, de azi şi de mâine”, organizat de bibliotecă. Membrii Centrului de zi „Sf. Spiridon” ne propun de la 12,00 un atelier de origami. La aceeaşi oră, sunt prezentate cărţi de Helen Soraghan Dwyer şi Ioan Costa - Ed. Ratio et Revelatio din Oradea, condusă de gălăţeanca Raluca Lazarovici Vereş. La 12,30, se va lansa cartea Oanei Dugan despre medicina tradiţională chineză, dar şi un volum cu poeţi francezi traduşi de autoare. La 13,00, criticul tecucean Ionel Necula va veni cu două volume. Urmează Vasile Ghica, tot cu două volume, de umor şi aforisme. Iurie Colesnic ne prezintă de la 14,00 „Basarabia necunoscută”, alături de cărţi ale Editurii Epigraf Chişinău. La 14,30, în Sala Budapesta, Hotel Danube Stars, col. (r) Filip Teodorescu vine cu “Adevăruri evidente” despre SRI, iar la 15,30 are loc lansarea cărţilor scrise de Doina Roman şi Gabriel Gherbăluţă. La 16,00, volume de Aurel M. Buricea, Gherghina Tofan şi Viorel Dinescu. La 16,30, „Maratonul cărţilor” - apariţii la Ed. Eikon, Cluj. În paralel, la Hotel „Alex” - Cupa „Axis Libri” la şah pentru copii. La 17,00, cărţi de Adrian Georgescu şi A. G. Secară. Urmate de audiobook-ul lui Radu Paraschivescu, în interpretarea lui Andrei Pleşu. Scriitorul Radu Paraschivescu va fi prezent, de la 18,00, alături de editorul Denisa Comănescu, cu o carte „fenomen editorial”.

La 18,45 este programat un spectacol de iluzionism cu magicianul Vassini. De la 19,00, recital de poezie al invitaţilor Festivalului Internaţional "Serile de Literatură ale Revistei Antares", urmat de un recital de muzică şi poezie al Cenaclului „Dunărea”, prezentat de Vlad Vasiliu.

Duminică, de la 10,00 - Ansamblul „Doina Covurluiului” al Centrului Cultural şi Cupa „Axis Libri” la şah pentru copii. Ora 10,30: Editura Axis Libri şi invitaţii săi, cu lansarea revistelor „Axis Libri”, „A”, Buletinul Fundaţiei „Urechia”, Anuarul Ştiinţific al BVAU, volumului „Oameni în memoria Galaţiului” şi două cărţi de Zanfir Ilie, despre Urechia şi Rebreanu. La 12,00, cartea lui Efim Tarlapan. La 13,00, poetul gălăţean, strămutat în Capitală, Mihail Gălăţanu, cu un roman, avându-i invitaţi pe criticul Alex Ştefănescu şi pe editoarea Domnica Ştefănescu. Lansează tot acum cărţi gălăţenii Ion Zimbru şi Gelu Ciorici. La 14,00, continuă „Maratonul” Editurii Eikon (notăm numele lui Gh. Grigurcu, Ion Piso, Lucian Pricop, Dora Alina Romanescu). Ora 15,40: cartea brăilencei Oma Stănescu. La 16,00, noutăţi la Editura eLiteratura - cuprinzând şi cartea gălăţeanului Coriolan Păunescu. Ora 17,00: Eikon continuă „Maratonul cărţilor”. La 18,30, spectacol de divertisment cu Şcoala populară de artă a Centrului Cultural. Iar de la ora 19,30, muzică şi poezie cu Cenaclul „Dunărea”.

Citit 1422 ori Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2015 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.