VERNISAJ de pictură la Muzeul de Artă
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

VERNISAJ de pictură la Muzeul de Artă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vernisajul expoziţiei de pictură a plasticianului bucureştean Zamfir Dumitrescu, în prezenţa artistului, va deschide astăzi, la ora 12,30, la Muzeul de Artă Vizuală, seria evenimentelor anului 2016. Născut pe 15 aprilie 1946, la Bucureşti, plasticianul a fost ucenicul maestrului Corneliu Baba, la Institutul de Artă Plastică „Nicolae Grigorescu” din Capitală, dar este cunoscut şi ca deputat în Parlament.

Invitatul este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi al unor asociaţii profesionale din SUA şi Italia. A participat la multe expoziţii personale şi de grup, în ţară şi peste hotare. Lucrările sale au primit numeroase premii naţionale şi internaţionale. A fost recompensat, în 2002, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit”, pentru întreaga activitate.

"Deşi Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi are în colecţiile lui câteva lucrări ale artistului încă din anii ’70, o expoziţie “Zamfir Dumitrescu” se află în premieră pe simezele noastre. Ea oferă publicului o imagine amplă a unei personalităţi complexe, a cărei operă corelează, într-un mod original, repere ale tradiţiei cu o înţelegere subtilă a modernităţii” - aflăm de  la  criticul de ară Mariana Cocoş Tomozei, curatorul expoziţiei.

AFLĂ UNDE ar putea funcţiona MUZEUL DE ARTĂ VIZUALĂ. Iată care este SUGESTIA unui gălăţean pentru Consiliul Judeţului Galaţi

Citit 1012 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.